Planeta Zemlja
Youtube printscreen
Foto: Youtube printscreen

Dve NASA astronautkinje izvele su prvu, istorijsku šetnju. Kristina Koh i Džesika Meir izašle su danas iz Međunarodne svemirske stanice. To je istorijski, prvi put za 50 godina od prve šetnje svemirom da žene "plutaju" po vasioni bez muškog kolege. Njihov posao danas bio je da zamene deo mreže koji omogućava snabdevanje solarnom energijom.

Pročitajte još:

NASA je još prošlog proleća planirala da sprovede "svežensku" šetnju svemirom, ali nisu imali dovoljno odela u srednjoj veličini!

Prvi izlazak iz modula ženskog tima desio se 54 godine pošto je ruski kosmonaut izveo prvu šetnju u svemiru samo da mi dokazao da je moguće - i da bi pretekli NASA za dužinu grudi. Današnja "ekskurzija" je, uprkos neuobičajenom nivou ispitivanja i pripreme, bila čisto profesionalna šetnja, da bi se zamenio oko 105 kilograma težak punjač baterija.

Počinje Treći svetski rat! Sve će se dešavati na granici sa Srbijom!

AUTOR: Alo.rs/Informer/I.L. DATUM I VREME: 17.10.2019. 08:45 - 17.10.2019. 08:51 Prognoze američkih stručnjaka! rat, Putin, ruska vojska, Foto: Shutterstock * Nakon odluke SAD da napuste NATO pakt usledili bi sukobi u jednoj od država Zapadnog Balkana * Tramp bi svoju odluku pravdao izjavom da je NATO zastareo * Nakon toga počinju da se šire protesti po državi.

- To je znak o rastućem broju žena u "bataljonima" astronauta, sporo rastućem, ali ipak rastućem - rekla je Keti Salivan, prva Amerikanka koja je hodala u svemiru 1984. godine. - Od povremenog prisustva žena, kao noviteta, u timu, ili u šetnji ili u kontrolnoj sobi sve češće se dešava da u svim ovim arenama žene dobijaju visoko-rizične zadatke, propraćene ulogama vođa.

Bonus video

Sudar na uglu Bulevara kralja Aleksandre i Kumanovske ulice