Povređena žena
Youtube Printscreen
Povređena žena

Youtube Printscreen

Povređena žena, Foto: Youtube Printscreen

Joga instruktorka Amanda Eler (35) koja je spasena iz šuma na Havajima nakon dve nedelje potrage, objavila je snimak na svom Fejsbuk profilu u kojem je objasnila kako je izgledala njena borba da stigne do civilizacije. Kako je rekla, bilo je trenutaka kada je želela da odustane i kada je mislila da nema snage, ali je izabrala život.

Prsten, venčanje, veridba, svadba

Shutterstock, ilustracija

- Poslednjih 17 dana mog života bili su najteži dani. To je bilo jako važno spirutualno putovanje za mene. Bilo je trenutaka kada sam bila jako uplašena i kada sam želala da odustanem, ali kada sam došla u situaciju da biram između života i smrti, izabrala sam život - rekla je u snimku koji je snimila u bolničkoj sobi.

Kako je objasnila, vodila se intuicijom.

- Želela sam da se vratim putem kojim sam došla, ali me je intuicija vodila u drugom pravcu. Ja imam jaku intuiciju. Rekla sam sebi: "Moj automobil je u ovom pravcu i nastaviću tim pravcem sve dok ne stignem do njega". Čula sam glas koji mi je govorio: "Ako želiš da živiš, nastavi dalje" - objasnila je.

Sve vreme zapravo ulazila je duže u džunglu. Ali to nije bio jedini problem. Bila je sve mršavija i mršavija, toliko da je čak i sama počela da sumnja da će preživeti. Problemi su se samo nizali - doživela je ozbiljne opekotine od sunca, slomila je nogu nakon što je pala sa šest metara visine, izgubila je obuću.....Kako je rekla, preživela je zato što je jela moljce.

Sve to vreme njena porodica čekala je vesti o njoj. Nisu želeli da gube nadu da će je ipak pronaći, pa su ponudili nagradu od 10.000 dolara za bilo kakve informacije koje bi pomogle da Amanda bude pronađena. Pomenutu sumu podigli su na 50.000 dolara, čekajući i dalje vesti. Kada je telefon konačno zazvonio, njen otac pomislio je da se neko šali sa njim.

- Počinjali smo da gubimo nadu. Kada su me pozvali, prvo sam pomislio da se neko šali sa mnom, gotovo da nisam mogao da verujem. Taj teren je neverovatan. U tim šumama je jako lako izgubiti se. Ona je spavala u jazbini divljih svinja i pokrivala se papratima, praktično bilo čim što bi joj palo pod ruke - rekao je njen otac Džon.

Amanda Eler otišla je 9. maja da šeta po šumi na havajskom ostrvu Maui i nestala. Šuma je puna pećina, jama i rovova, a 60 spasilaca danima je tragalo za njom i na tlu i iz vazduha.

Nestala žena, rane

Printscreen

Nestala žena, rane, Foto: Printscreen

 

Ona se izgubila u području Blizanačkih vodopada, između dva slapa duboko dole u koritu potoka. Otkrivena je u petak kada su je zapazili iz helikoptera i brzo je prebačena u bolnicu. Havijer Kantelops, jedan od spasilaca, rekao je da je Amanda hodala bosa u koritu, mašući im rukama.