džoint, cigara, ruža
Instagram pr.screen
džoint, cigara, ruža, Foto: Instagram pr.screen

Grupa koja se bori za legalizaciju marihuane, nazvana DC Marijuana Justice iz Vašingtona, objavila je na svojim društvenim mrežama da deli "bočivce" marihuane ljudima nakon što  se vakcinišu prvom dozom . Govori se samo, a aktivisti imaju pune ruke posla da ispune obećanje. Spakovani džoint sa marihuanom dobiće svako ko pokaže karticu za vakcinaciju, obaveštava veb sajt LadBible.

Vašington je postao druga država u SAD-u koja je legalizovala kupovinu i upotrebu marihuane u nemedicinske svrhe od 2014. godine. Dozvole za njihovu prodaju lokalne vlasti dale su desetinama tzv kafića.

DC Marijuana Justice udružio se sa nekoliko uzgajivača i legalnih prodavnica kanabisa u Vašingtonu da bi im donirali marihuanu. Njihova parola je #JointsForJabs (Džoint za vakcinaciju), koja je takođe odštampana na ampulama sa marihuanom.

„Tražimo načine da bezbedno proslavimo kraj pandemije i znamo da ništa ne ujedinjuje ljude poput kanabisa“, rekao je suosnivač grupe Nikolas Hiller. "DC Marijuana Justice veruje da kanabis treba konzumirati sigurno i odgovorno, a pandemija je onemogućila mnogim odraslima da dele svoj domaći kanabis. Kada se inokuliše sa puno odraslih vakcinisanih koronavirusa, biće vreme da se proslavi - ne samo kraj pandemije, ali i početak kraja zabrane kanabisa u SAD “, dodao je Šiler.

Slična ideja korišćenju kanabisa za podršku vakcinaciji potekla je i iz staklenika Medicinskog centra Valled Lake u Mičigenu, koji je najavio da će ponuditi besplatne upakovane džointe ljudima koji su primili vakcinu protiv koronavirusa do kraja februara.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Greenhouse of Walled Lake (@greenhousewalledlake)

„ Naš cilj je da podignemo svest o važnosti vakcinacije protiv covid-19 dok se kao zajednica borimo protiv ove strašne pandemije. „Pot for Shots“ je naš način da pokažemo posvećenost pomaganju zajednici da se vrati u normalu ", rekao je vlasnik centra Džeri Millen.

„ Podržavamo bezbednu i odgovornu upotrebu kanabisa i nadamo se da je ovo početak kraja ove podmukle pandemije, "dodao je on. Ludi koji žele besplatno dobiti džoint moraju imati 21 godinu ili više i pokazati vakcinacionu karticu.

Naša preporuka