gušter, gušter u prodavnici
Facebook printsc.
gušter, gušter u prodavnici

Facebook printsc.

gušter, gušter u prodavnici, Foto: Facebook printsc.

„Divovski gušter uništava supermarket“ lako bi mogao biti radnja monstrum filma, ali u ovom konkretnom slučaju to je zapravo činjenični opis neočekivanog događaja koji se nedavno odigrao na Tajlandu.

Doduše, malo je teško poverovati, a s obzirom da su Godzilla protiv Konga nedavno objavljeni, možda mislite da je to zapravo samo priča okrenuta za promociju. Srećom postoje snimci koji to dokazuju - mada ako se ispostavi da je to podmukao oblik promocije, tim za reklamu filma zaslužuje medalju za svoju posvećenost.

Podeljena sa tajlandskom turističkom agencijom Mundo Nomada, video prikazuje kako se azijski gušter napokon odmara na gornjoj polici, gde gleda i prevrće jezikom.

U naknadnom tvitu Mundo Nomada objašnjeno je da su gušteri monitora 'gmizavci smetlari' koji se obično nalaze u Bangkoku i drugim delovima zemlje. Ljuskave zveri često jedu strvinu - raspadnuto meso mrtvih životinja - a ljudi očigledno koriste njihovo ime kao uvredu.

gušter, gušter u prodavnici

Facebook printsc.

gušter, gušter u prodavnici, Foto: Facebook printsc.

Iako gušteri sa monitora nisu toliko retki, kupci u 7 Eleven očigledno nisu predvideli da će morati da dele radnju sa jednim, jer se moglo čuti kako uzvikuju u pozadini videa.

Nisu bili iznenađeni samo kupci - što je i razumljivo s obzirom na to da se često ne srećete ni sa jednom životinjom dok se opskrbljujete grickalicama, a kamoli džinovskim gušterima. Kao rezultat, video je skupio više od 300.000 pregleda, kao i hiljade sviđanja i komentara zbunjenih korisnika društvenih mreža.

Jedan korisnik Tvitera našalio se da se gušter popeo na police isključivo zato što nije mogao doći do proizvoda na koji se namerio, napisavši: „Trebalo je samo sačekati i zamoliti zaposlenog da mu dohvati sa visoke police šta mu treba.“