Bejli Šnajder
instagram.com

 

Bejli Šnajder

instagram.com

Bejli Šnajder, Foto: instagram.com

 

Porodica mlade australijske manekenke Bejli Šnajder (25) konačno se izborila da se njena smrt ne tretira više kao samoubistvo već da istraga bude predata odeljenju za ubistva. Bejlino telo pronašli su njeni roditelji na podu kuhinje u njihovoj porodičnoj kući u Melburnu 24. juna prošle godine.

Oko njenog vrata je pronađen uzak, zlatni kanap, ali nije otkriveno mesto na kojem se ona navodno obesila. Uprkos činjenici da je Bejli bila visoka 178 centimetara, lokalna policija je tretirala njenu smrt kao samoubistvo. Međutim, roditelji Kameron i Sabin Šnajder i Bejlina sestra Lili nikada nisu poverovali da je ona sebi naudila i pokrenuli su kampanju da skupe novac za dalju istragu njene smrti.

Bejli se u vreme smrti zabavljala sa 52-godišnjim Entom Hempelom iz Melburna, sinom bivšeg sudije Vrhovnog suda i pastorkom aktuelnog sudije oblasnog suda. Otkriveno je da je Hampelova bivša devojka Fibi Hendsdžuk 2010. godine takođe preminula pod neobičnim okolnostima, kada je pala u odvod za smeće sa 12. sprata zgrade u kojoj je živela.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

CGM model search. ??? @countrygirlmanagement #CGM #countrygirlmanagement #photoshoot #modelsearch #strikeapose

A post shared by Baillee Like The Drink (@bailleeschneider) on Jun 14, 2018 at 12:25am PDT

Slučaj je proglašen nesrećom, a Hempel je porekao umešanost u smrt 24-godišnje Fibi. Istragom je otkriveno da je Fibi bila živa kad je pala, ali da je umrla usled gubitka krvi nakon što je njeno stopalo odsečeno pri padu. U neverovatnom razvoju događaja, nedavno je objavljeno da je državna mrtvozornica Viktorije, Kejtlin Ingliš, predala slučaj odeljenju za ubistva. Kameron Šnajder je potvrdio da je za glavnog istražitelja imenovan iskusni detektiv Pol Rou.

"Mogu samo da kažem da smo zadovoljni što je mrtvozornik zatražio od Roua da istraži okolnosti Bejline smrti. Verujemo u njegov profesionalizam u pronalasku istine", izjavio je Šnajder. 

Iako saslušanje nije održano niti najavljeno, Ingliš i policijski tim tiho su istraživali slučaj poslednjih nekoliko meseci. Portparol mrtvozornika je odbio da potvrdi da u slučaju učestvuje odeljenje za ubistva, navodeći samo da je u toku aktivna istraga, a ćuti i policija Viktorije. Bejlina sestra Lili je izrazila olakšanje što se slučaj njene sestre sada istražuje kao ubistvo. Ona je u emotivnom postu na Fejsbuku navela da nikada neće odustati od traganja za odgovorima. "Ovo je moja realnost. Ne mogu dovoljno da zahvalim prijateljima i kolegama na neverovatnom strpljenju i razumevanju tokom ovih dešavanja. Nikada neću odustati od pokušaja da dođem do odgovora. Nikada neću odustati od nje", navela je. 

"Naša ćerka Bejli preminula je pre 15 meseci, a mi i dalje čekamo zaključak mrtvozornika. Nismo dobili odgovore o tome kako je ona umrla na podu kuhinje sa kanapom usko povezanim oko njenog vrata, a bez mesta vešanja. Njen telefon je oduzet, ne dobijamo ništa ni od policije ni od mrtvozornika, što nam ne ostavlja druge opcije nego da zatražimo istragu njene smrti. Bejli zaslužuje pravdu. Ništa je neće vratiti nazad ali nama su potrebni odgovori", naveo je otac.