DA BUDU KAO NOVE Ogrebotine na staklima naočara mogu biti obrisane! Evo kako da ih sredite

Menjanje naočara ili stakala zbog sitnih ogrebotina iziskuje mnogo novca, ali i za ovaj problem postoji mnogo jeftinije rešenje

Naočare, navigacija, GPS
Foto: Shutterstock

Staklo na naočarima više ne morate menjati samo zato što je izgrebano. Umesto toga, saznajte sve o metodu brisanja ogrebotina sa stakala uz jednostavan savet koji vam donosimo.

Nosite li naočare?

Ukupan broj glasova: 296

  • Da: 95% (280)
  • Ne: 5% (16)

Kod ogrebotina na staklima naočara, najpre je potrebno posegnuti za poliranjem stakala. Nakon ovog procesa ona postaju transparentnija i čistija. Međutim, za poliranje se mora koristiti specijalna abrazivna pasta koja se inače koristi za saniranje ogrebotina na automobilima.

Za primenu ovog metoda saniranja stakala potrebna je samo mala pamučna krpa, pasta za uklanjanje ogrebotina i mašinsko ulje.

Stavite izgrebano staklo na vodoravnu, suvu površinu. Nakon toga, nanesite malo motornog ulja na oštećenje, a zatim nanesite malo paste na komad tkanine. Lagano tkaninom polirajte staklo.

Po potrebi dodajte još malo ulja ili još malo paste pa lagano polirajte oštećenje. Ovaj postupak može potrajati i do sat vremena. Morate biti strpljivi i nikako ne žurite. Laganim pokretima polirajte staklo.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi