"OTAC MI JE DAO IME DA POMOGNE ZEMLJI" Oglasio se TITO BOSNA, novinar iz Indonezioje otkrio kako je dobio ime koje je zaludelo Srbiju!

Nakon što je zbog svog neobičnog imena privukao pažnju veliku pažnju korisnika društvenih mreža sa Balkana, oglasio se i indonežanski novinar Tito Bosna. On je objasnio zašto je dobio ovo nesvakidašnje ime.

Titio Bosna, Foto: screenshoot/Youtube

- Prvo bih voleo da potvrdim da je moje ime originalno i zavedeno u matičnu knjigu rođenih kako se vidi u priloženom - rekao je Tito Bosna prilažući fotografiju dokumenta u postu.

On se oglasio nakon što su građani i mediji iz Bosne i Hercegovine poslednjih nekoliko dana zasipali pitanjima u vezi sa njegovim imenom.

- Moj otac, koji mi je dao ime, veliki je poštovalac Josipa Broza Tita, koji je bio najbolji prijatelj osnivača Indonezije i njenog prvog predsednika Sukarna. Moj otac mi je dao ime u nadi da će doneti optimizam Bosni i Hercegovini koje su prošle kroz građanski rat u Jugoslaviji, zemlji u kojoj je Tito nekad bio premijer a potom predsednik - objasnio je on.

Tito je istakao da je najveća nada njegovog oca “da će Bosna i Hercegovina uvek biti neumorne u potrazi za svojim razvojem”.

Hvala vam mnogo, pozdravi i najveće poštovanje voljenim građanim Bosne i Hercegovine - naveo je Tito na kraju saopštenja.

Nekadašnja SFRJ i Indonezija su bile članice Pokreta nesvrstanih, a njihovi predsednici Josip Broz Tito i prvi predsednik Indonezije Sukarno su imali dobre odnose. Indonezija je vrlo brzo priznala BiH nakon raspada Jugoslavije, a njen drugi predsednik Suharto je 1995. boravio u Sarajevu.

Tito Bosna radi za CNBC Indonezija, gde izveštava o ekonomiji, a njegovo neobično ime je prva primetila sarajevska novinarka Arduana Pribinja.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi