Novac, dinari
Shutterstock
Novac, dinari

Shutterstock

Novac, dinari, Foto: Shutterstock

1. Skupa sredstva za čišćenje lica

Sredstvo za čišćenje na koži ostaje jako kratko, tek da se očiste ostatci šminke i ostalih nečistoća i to je doslovno sve što se od njega traži – da dobro čisti prljavštinu. Svako očekivanje iznad toga biće teško zadovoljeno bez obzira na cenu.

2. Moderni proizvodi za sprečavanje starenja kože

3. Kreme protiv celulita

Jasno je da tokom leta žene žele da izgledaju što bolje u kratkim haljinicama pa većini nije teško niti žao da potroše značajne iznose za kreme protiv celulita. Celulit je kompleksan problem koji neće rešiti jedna krema, čak ni ona najskuplja.

krema

Shutterstock

krema, Foto: Shutterstock

4. Kreme protiv strija

I njih zaobiđite u širokom luku jer, da deluju, niko ne bi imao strije. Jedini je izuzetak retinol za kojeg je dokazano da nakon 6 meseci korištenja može poboljšati izgled strija. 

5. Kreme s visokim zaštitnim faktorom

Ako verujete da će faktor 100 duplo jače blokirati UV zrake, niste jedini. Jedan od najvećih mitova vezanih za zaštitu od sunca je da će visoki faktor bolje štititi, a oni ustvari pružaju samo malo bolju zaštitu.

Stvarnost je ovkva: Faktor 15 blokira 93 %, onaj od 30 - 95 %, a onaj od 50 do 97 %. Bez obzira na ove male razlike, ljudi i dalje kupuju kremu na kojoj piše najveća brojka. Tu je i još jedna zamka, a to je da osobe koje se mažu faktorom 50 ostaju na suncu puno duže od onih koji se mažu faktorom 15 jer smatraju da su zaštićene. To je, naravno, zabluda.

Pročitajte još: