Saobraćaj, vozači,
Tanjug
Saobraćaj, vozači,

Tanjug

Saobraćaj, vozači, , Foto: Tanjug

Plaćanje u zoniranim delovima grada moći ćete da izvršite na tri načina: kao i ranije SMS porukom, platnom karticom, ali i deponovanim novcem na samoj aplikaciji.

Pročitajte još:

Beograđani, ali i gosti prestonice, ubuduće će imati mnogo manje muke sa parkiranjem. Na neke nove garaže moraćemo da sačekamo još neko vreme, ali će vozačima život olakšati nova višenamenska aplikacija “Parking servisa”.

Kao prvo, svi koji ostavljaju automobile u garažama, biće u prilici da plaćanje izvrše putem svog mobilnog telefona, a za to će biti potrebno ili da unesu broj karte ili da uslikaju kartu kako bi je sama aplikacija prepoznala.

Parking zona

Alo.rs/V.Đ.

Parking zona, Foto: Alo.rs/V.Đ.

Tada će imati mogućnost da parkiranje plate na dva načina: platnom karticom ili deponovanim sredstvima na samoj aplikaciji (uplate od 200, 500, 1.000 ili 2.000 dinara). Dakle, nećete više morati da se plašite da ćete izgubiti karticu ili da gubite vreme na automatu kako biste platili parkiranje.

Druga pogodnost koja svakako nije zanemariva je tzv. lokator koji će vam pokazati sva slobodna parking mesta u garažama, na javnim parkiralištima, kao i u zoniranim delovima grada gde postoje senzori. Dakle, nećete morati više da kružite pola sata, već će lokator moći direktno da vas odvede do željene destinacije.

garaža parking

Alo.rs/V.Đ.

garaža parking , Foto: Alo.rs/V.Đ.

Takođe, aplikacija će kada se parkirate automatski prepoznati u kojoj se zoni nalazite, pa nećete morati da tražite table sa obaveštenjem o zoni, ceni, broju na koji trebate eventualno da pošaljete SMS poruku.

Konačno, bićete u prilici i da dobijete obaveštenje pred istek plaćenog vremena u parking zonama, ali i eventualno dobijene kazne, odnosno dnevne parking karte.

Aplikaciju je moguće skinuti na Google Play i App store onlajn prodavnicama, registracija je krajnje jednostavna te su potrebni vaši lični podaci i registracija automobila (moguće i za više vozila), a ukoliko želite da plaćanja vršite karticom (moguće uneti i više njih) dovoljno je samo jednom uneti podatke i klikom na dugme automatski ih zapamtiti.

Da li ćete koristiti novu aplikaciju za lakše parkiranje i plaćanje parkiranja?

 

Preporučujemo: