Nebo
AP
Nebo

AP

Nebo, Foto: AP

* Prava poslastica za ljubitelje astronomije

* Redak fenomen

* 11. i 12. avgusta držite oči uprte u nebo

Ljubitelji astronomije ovog vikenda moći će da uživaju u magičnom nebeskom fenomenu kada će gotovo u isto vreme na nebu moći da se vide Jupiter, Saturn i Mesec.

Mesec

Tanjug/Jaroslav Pap

Mesec, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Jupiter će ukratko preuzeti mesto najsjajnije planete na nebu, jer će Venera i Mars nestati iz vidika. Skoro puni Mesec pojaviće se uz Jupiter u subotu uveče, a biće vidljiv od sumraka.

Pročitajte još:

 

Saturn će se pojaviti uveče istočno od Jupitera i biće vidljiv do zore. Mesec će se pojaviti desno od Saturna u noći 11. avgusta, a potom 12. avgusta levo od šeste planete Sunčevog sistema. Merkur će se takođe pojaviti na istoku neba prilikom svitanja u ponedeljak ujutru.

Sutra će se na Srbiju stuštiti ŽIVI UŽAS!

AUTOR: Alo.rs/ Tanjug/ M. I. DATUM I VREME: 10.08.2019. 07:50 Do utorka sunčano i veoma toplo. Vrućina, Foto: Alo!/Nenad Vujanović * Danas nas očekuje pretežno sunčano i veoma toplo * Vetar slab promenljivog pravca * Najniža temperatura od 16 do 22, a najviša od 34 do 37 stepeni Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na visoke temperature, jer će sve do utorka, 13.

Svi ovi neuobičajeni momenti odigraće se u pozadini kiše meteora Perseida takođe u ponedeljak, pred puni Mesec 15. avgusta, prenosi Klix.ba.

Astrofotografi bi trebalo da budu u mogućnosti da snime grupnu fotografiju planeta u bilo kojoj noći od petka do ponedeljka.

Bonus video

Beograđani otkrili šta rade na plus 40: Muke tek predstoje!