Primabalerina u kolicima
Printskrin / You Tube / Música p
Primabalerina u kolicima

Printskrin / You Tube / Música p

Primabalerina u kolicima, Foto: Printskrin / You Tube / Música p

Nije nepoznanica da muzika, pokret i ples pružaju poseban način povezivanja sa vlastitim telom.Ali viralni video koji je oduševio milione ljudi, uključujući i slavne osobe, pokazao je posebnu snagu povezivanja koja je mnoge ostavila u suzama.

Video prikazuje bivšu prima balerinu Martu C. Gonzalez, koja je 60-ih godina prošlog veka plesala u NJujorku, kako ponavlja koreografiju Labudovog jezera iako je postala dementna.

Uprkos posledicama koje je Alzhajmerova bolest ostavila na njeno pamćenje, González se s lakoćom i elegancijom prisećala pokreta koje je nekada izvodila pred publikom na pozorišnim daskama.

Gonzalez je, nažalost, preminula 2019. godine, ali video njene izvedbe živi i dalje i širi se velikim žarom i ljubavlju.

Video je najpre podelila španska organizacija (Asociación Música para Despertar), koja radi sa pacijentima obolelim od Alzhajmerove bolesti, kako bi pokazali koliko muzika utiče na ljude s demencijom.

 Video je ovih dana ponovno oživeo, a podelile su ga i neke slavne osobe poput Antonija Banderasa, Arlene Filips i Dženifer Garner, koja je video objavila na svojoj Instagram stranici.

- Naša urođena povezanost sa muzikom, pokretom i umetnošću je predivna. Prisećanje koreografije Labudovog jezera ove bivše balerine me shrvalo svojom lepotom. Hvala svima koji se bore sa Alzhajmerovom bolešću - napisala je Garner na objavi koju je pogledalo više od dva miliona ljudi i komentirisalo više od 12 hiljada.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jennifer Garner (@jennifer.garner)

 .

Pročitajte:

Tagovi

Komentari (1)

Snežana

14.11.2020 23:17

Prelepo a i pretužno. Mada lekari kažu da se dementne osobe uglavnom vraćaju u period kada im je bilo najlepše.