Advokat
Facebook pr. sc.
Advokat

Facebook pr. sc.

Advokat, Foto: Facebook pr. sc.

41-godišnji nezaposleni diplomac sa Okforta tuži roditelje u nadi da će mu oni platiti doživotno 'izdržavanje'. Faiz Siddikui tvrdio da je potpuno zavisan od svoje mame i oca - koji žive u Dubaiju.

Već 20 godina obučeni advokat živi u londonskom stanu od milion funti svojih roditelja bez kirije. I takođe su mu pomagali da pokrije račune i druge troškove, ali žele da ovo prestane nakon porodične svađe.

Prijavljeno je da mu mama i tata - Rakshanda (69) i otac Javed (71) trenutno daju više od 400 funti nedeljno. Gospodin Siddikui veruje da ima pravo da zahteva izdržavanje kao „ranjivo“ odraslo dete zbog svojih zdravstvenih problema. Kaže da bi sprečavanje ovoga predstavljalo kršenje njegovih ljudskih prava.

Ako uspe u svom slučaju, to bi moglo uticati na prava svih roditelja iz Velike Britanije

Gospodin Sidiku, koji je do 2011. radio u nekoliko advokatskih kancelarija, pokrenuo je prošle godine postupak protiv svojih roditelja tražeći izdržavanje, ali ga je sudija porodičnog suda odbio.

Sada je prosleđen Apelacionom sudu i smatra se značajnim slučajem koji bi mogao uticati na prava svakog roditelja iz Velike Britanije. Zanimljivo je da Faiz Sidiku nije prva osoba koja je tužila roditelje zbog finansijskog održavanja. S druge strane, takođe smo imali da roditelji tuže svoju odraslu decu zbog odbijanja da se isele iz porodične kuće.

Naša preporuka