STANOVNICI STARIH BANOVACA ZATEČENI SCENOM NA DUNAVU Neverni labudovi plove srpskim rekama, a zbog s*ksa se skrivaju u šiblju (FOTO/VIDEO)

Smatraju se uzorom vernosti i večne ljubavi, a skloni su varanju partnera, pokazalo je jedno istraživanje australijskih naučnika

labudovi
Foto: Alo.rs/V.Đ.

Srpske reke ovih dana zabelele su se od jata labudova koji plove uz splavove i plene svojom lepotom, pa šetači i oni koji sede na splavovima obično pričaju o večnoj vernosti tih ptica. Svi vole tu temu, a oni koji nisu znali da je dokazano da ove životinje, kao i sve druge, čine preljubu, neretko se razočaraju. 

Reporter Alo.rs se zatekao na jednom splavu u Starim Banovcima i snimajući labudova od meštana, a potom i od konobara, čuo zanimljivu priču.

- Tačno je da labudovi nisu verni. Obično svakodnevno viđamo iste labudove, pa pojedine prepoznajemo, posebno one najveće, glavne, predvodnike jata. Svi su primetili da ove ptice zbog vođenja ljubavi odlaze u grmlje sa različitim partnerima, kaže jedan vremešni gospodin iz Starih Banovaca i dodaje da vernost ne postoji. 

Dakle, labudovi, koji se često smatraju uzorom vernosti i večne ljubavi, skloni su varanju partnera, pokazalo je jedno istraživanje australijskih naučnika.

Testovi DNK pokazali su da je svako šesto mladunče začeto u "vanbračnoj" vezi, navode istraživači sa fakulteta za zoologiju na Melburn univerzitetu.

Kako bi identifikovali parnere, preljubnike među labudovima, naučnici su, da bi proverili ponašanje ptica, mužjacima stavljali elektronski čip, a ženkama dekoder.

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi