KOMPANIJA RASPISALA NEREALAN KONKURS ZA POSAO Ne radi se ama baš ništa, a plata je 1.300 evra! Ipak, ima jedna malena začkoljica

Hit

 

evro, evri, novac
evro, evri, novac, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Svaki zaposleni širom sveta izneće osnovne prigovore na posao koji radi, da nije dovoljno plaćen, da radi previše i da je konstantno neispavan. Jedan indijski startap demantovaće ove prigovore. Naime, on nudi platu za spavanje. "Wakefit" je startap koji se bavi zdravim spavanjem i odmorom, odnosno dušecima koji to omogućavaju. Ta kompanija traži početnike koji bi spavali na poslu osam sati, 100 dana za redom. Za taj "težak" posao biće plaćeni oko 1.300 evra.

Najbolje je što se sve to događa kod kuće, pa ne morate da putujete do posla. 

Prema propozicijama, idealni su kandidati oni "koji se osećaju prijatno u okolini koja je sve samo ne užurbana i mogu da zamisle i predlože strategije s kojima će i oni i ostali članovi njihovog tima zaspati što dublje i spavati što duže".
Ako uspeju da dokažu ljubav za prijatno leškarenje, mirnu okolinu, popodnevni odmor i ljubav prema toplom domu, te karakteristike posebno će se vrednovati, prenosi B 92.

Osnovni zahtev za dobro obavljanje ovog posla je gotovo fanatična želja i sposobnost da zaspiš bilo kad i bilo gde. Od osobe se očekuje još jedno: da voli da provodi vreme u svojoj luckastoj pidžami.

Jedan od uslova koji svakako treba zadovoljiti: nema preterivanja s televizijom i serijama, kompjuter za vreme radnog vremena nije dozvoljen. Prednost imaju osobe koje mogu vešto da ignorišu najrazličitije poruke i notifikacije na pametnom telefonu.

Oni koji hrču su isključeni. Cela priča o ovom poslu zapravo se svodi na posmatranje obrazaca spavanja na novoj liniji dušeka koje je napravio ovaj startap.

Ne samo da će posmatrati san, njegovu dubinu i kvalitet pre i posle isprobavanja novog proizvoda, već će ponuditi i savetovanje za one koji imaju problema sa spavanjem.

"Wakefit" je kompanija koja se u Indiji, pa i u svetu, već proslavila predlogom da se u indijskim kancelarijama naprave prostorije za brzi popodnevni odmor, kratko spavanje nakon ručka, jer je istraživanje koje su sproveli otkrilo da 86 posto Indijaca veruje da bi nakon takvog kratkog odmora bili produktivniji.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi