VELIKA OPASNOST U SREDOZEMLJU Naučnici upozoravaju na užas koji se trenutno dešava! Ljudi su sve uznemireniji!

Svetska organizacija za zaštitu prirode (WWF) objavila je danas izveštaj u kojem se navodi da je više od polovine vrsta morskih pasa i raža Sredozemnog mora ugroženo i upozorava da je to signal propadanja Sredozemnog mora.

Ajkula
Ajkula, Foto: Tanjug/AP

* Više od polovine morskih pasa i raža u Sredozemlju je ugroženo!

* Preterani ribolov vodi njihovom izumiranju

* Libija i Tunis prednjače po ulovu morskih pasa

- Više od polovine vrsta morskih pasa i raža Sredozemnog mora je ugroženo, a gotovo trećina njih lovi se do nivoa izumiranja. Zabrinjavajuće stanje morskih grabljivaca jasan je signal ukupnog propadanja Sredozemnog mora, čiji je divlji svet desetkovan prekomernim ribolovom - piše u izveštaju WWF, prenosi Hina.

Izveštaj pod nazivom "Morski psi u krizi: Poziv na akciju za Mediteran" objavljen je uoči dana posvećenog morskim psima, 14. jula. U njemu je navedeno da je prekomerni ribolov najveća pretnja mediteranskim morskim psima i ražama, na šta utiču sve vrste ribolova, kao i da dve mediteranske zemlje prednjače po ulovu morskih pasa: Libija (4.260 tona) i Tunis (4.161 tona).

Ajkula na Kritu
Ajkula na Kritu, Foto: Printscreen

SI ĆE ZBOG NJE POKRENUTI NUKLEARNI RAT! Ovo je ćerka kineskog predsednika, ima mozak Ajnštajna i telo BOGINJE, krije je u zmajevom gnezdu i za to ima dobar razlog! (FOTO)

Navodi se da ove dve zemlje izveštavaju o ulovu koji je oko tri puta veći nego u Italiji (1.347 tona) i Egiptu (1.141 tona). Neke vrste se ciljano love i za njih postoji tržište, dok je veći deo uhvaćen kao neželjeni ulov i baca natrag u more kako bi uginuo.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi