OTKRIVENA REVOLUCIONARNA METODA LEČENJA RAKA! Naučnici pronašli način kako da prevare kancer: Ubacujemo "Trojanskog konja", nema nikakvih lekova! (VIDEO)

Novi eksperimentalni tretman navodno vara ćelije raka da se samounište, bez upotrebe bilo kakvih lekova, pružajući novu nadu za pobedu u ratu protiv mnogih različitih vrsta ove bolesti.

doktori, Foto: Shutterstock, ilustracija

Tretman uključuje nanočesticu obloženu aminokiselinom koja se naziva L-fenilalanin. Hemikalija se prirodno ne proizvodi u telu, već se apsorbuje iz mesa i mlečnih proizvoda koje ljudi konzumiraju.

L-fenilalanin je savršen mamac, jer je jedna od glavnih aminokiselina koje su potrebne ćelijama karcinoma da rastu i šire se po ljudskom telu, praveći pritom pustoš.

Da li biste se podvrgli ovoj medoti lečenja?

Ukupan broj glasova: 117

  • Da: 97% (114)
  • Ne: 3% (3)

Novi tretman pokazao se neverovatno uspešnim na miševima, piše RT. Tajna je nanočestica Nanoscopic phenylalanine Porous Amino Acid Mimic, ili skraćeno Nano-pPAAM.

Nano-pPAAM pokreće prekomernu proizvodnju reaktivnih vrsta kiseonika (ROS), što uzrokuje kaskadni efekat unutar ćelija karcinoma, ubijajući ih, ostavljajući okolne, zdrave ćelije neozleđenim.

"Suprotno uobičajenoj praksi, naš pristup podrazumevao je upotrebu nanomaterijala kao leka umesto kao nosača leka", kaže naučnik za materijale Dalton Tai sa tehnološkog univerziteta Naniang u Singapuru.

Metoda ubija približno 80 posto ćelija karcinoma dojke, kože i želuca kod miševa, uporedo sa vodećim hemoterapijskim tretmanima, ali bez gadnih neželjenih efekata. Istraživanje nanočestica obično se fokusira na njihovo korišćenje kao mehanizam za isporuku lekova, a ne kao sam tretman.

doktori, Foto: Shutterstock, ilustracija

Još uvek postoji duga serija regulatornih prepreka koje treba prevazići pre nego što će tretman biti dostupan za ljudske pacijente.

Ako prođe kroz klinička ispitivanja, takođe će pomoći u borbi protiv oblika lekova otpornih, ponavljajućih oblika raka, pružajući još jedan mogući svetionik nade; bez lekova protiv kojih rak neće imati čemu da se odupre.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi