Čokolada
Shutterstock
Čokolada

Shutterstock

Čokolada, Foto: Shutterstock

Obožavate čokoladu, rado je jedete, a i ne sanjate koliko je korisna!

Volite li čokoladu?

 

Rezultati istraživanja Evropskog društva kardiologa, u kojem je učestvovalo više od 336.000 ljudi, pokazali su da ovaj slatkiš smanjuje rizik od srčanih oboljenja. Ali to ne znači da čokoladu možemo da jedemo svakodnevno u neograničenim količinama.

- Rezultati ranijih istraživanja su pokazali da čokolada pozitivno utiče na snižavanje krvnog pritiska, a sada smo hteli da utvrdimo da li sprečava i neke bolesti - kaže autor studije dr Čajakrit Kritanavong.

- Analizirali smo rezultate šest istraživanja u periodu od 50 godina. Čokolada sadrži nutritivna svojstva koja su dobra za srce kao što su ksantin, polifenol i stearinske kiseline.

Pročitajte: