Putovanje, odmor, letovanje
Stock
Putovanje, odmor, letovanje

Stock

Putovanje, odmor, letovanje, Foto: Stock

Finska nudi besplatno letovanje! Ova zemlja je drugu godinu zaredom proglašena najsrećnijom zemljom sveta, a ako ste se pitali da li je moguće naučiti biti srećan, Finci veruju da jeste i da oni znaju tajni recept. Zato, ako želite da provedete deo leta učeći se sreći, to možete uraditi i to besplatno.

Pročitajte još:

 

Naime, Visit Finland pokreće program "Rent A Finn" ovog leta, kako bi privukli veći broj turista. Već su 2016. imali program "FinRelax", koji je pozivao ljude da se reše stresa kroz program od pet koraka fokusiran na prirodu. A 2018. nudili su posetiocima posao iz snova, koji je uključivao gledanje Polarne svetlosti, piše Original magazin.

Plaža deca letovanje

Profimedia

Plaža deca letovanje, Foto: Profimedia

Sada žele da spasu svet od stresa tako što će povezati turiste sa finskim vodičima za sreću i omogućiti im besplatna putovanja u Finsku. Cilj? Da uče o tome šta je prava sreća i da urone u finsku tradiciju i kulturu.

"Želimo da budemo sigurni da će putnici iskusiti autentičnu Finsku, tako što ćemo im pokazati našu vezu sa prirodom, a kroz ovo putovanje će ih provesti njihovi lični vodiči za sreću", kaže Heli Himenez, direktor ovog projekta i nastavlja:

"Rent A Finn će omogućiti turistima da žive životom kojim žive Finci, da isprobaju hranu na autentičan način, da šetaju šumom i odsedaju u udaljenoj vikendici iz koje imaju pogled na predivno jezero."

Trenutno se bira osam Finaca koji će biti vodiči za sreću, a putnici mogu da se prijavljuju na sajtu Rent A Finn – samo požurite, jer su prijave otvorene od 18. marta do 14. aprila.