Prava ljubav
Youtube Printscreen
Prava ljubav

Youtube Printscreen

Prava ljubav, Foto: Youtube Printscreen

Usred Drugog svetskog rata mladi američki vojnik zaljubio se preko ušiju u 18-godišnju Francuskinju dok je bio stacioniran u njenom rodnom gradu.

Sedamdeset pet godina kasnije K.T. Robins (97) konačno se ponovo susreo sa ženom čiju je sliku čuvao više od pola veka. Robins je bio 24-godišnji vojnik u američkoj armiji kad je prvi put video Žanin Ganji-Pirson, u Brijeu na severoistoku Francuske 1944. Tražio je nekoga da opere svoju odeću, a Žanina majka je pristala da mu pomogne. Pala je ljubav na prvi pogled, ali dva meseca kasnije Robinsu je naređeno da napusti Brije i ode na istočni front.

Gugl

Profimedia

- Rekao sam joj da ću se možda vratiti i povesti je sa sobom, ali to se nije dogodilo – priča Robins.

Žanin, koja sada ima 92 godine, kaže da je plakala dok je on odlazio u kamionu.

- Bila sam veoma tužna. Volela bih da se on nakon rata nije vratio u Ameriku – kaže ona.

Prava ljubav

Youtube Printscreen

Prava ljubav, Foto: Youtube Printscreen

Kad se rat okončao 1945, Žanin je počela da uči osnovne engleske fraze u nadi da će se Robins jednog dana vratiti po nju. Međutim, on se vratio u Ameriku. Tamo je upoznao svoju buduću suprugu Lilijan, s kojom je bio braku 70 godina. Radili su zajedno u prodavnici alata u Misisipiju 50 godina. Lilijan je preminula 2015, u 92. godini života. I Žanin se zaljubila ponovo. Udala se 1949. i rodila petoro dece. Ali, Robins nikada nije zaboravio na svoju ljubav iz Francuske i čuvao je njenu crno-belu fotografiju decenijama.

Tu istu fotografiju je držao u ruci i kad su ga francuski novinari intervjuisali povodom izveštaja o američkim veteranima iz Drugog svetskog rata, dok je bio u Francuskoj na 75. godišnjici invazije na Normandiju. Robins im je pokazao njenu fotografiju i rekao kako bi voleo da se vrati u Žaninino selo i nađe njenu porodicu. Pretpostavljao je da je ona umrla.

Mihail Gorbačov

Profimedia

- Sigurno je više nikada neću videti – rekao je on tada.

Ali, novinari su uspeli da je pronađu za njega. Žanin su pronašli u staračkom domu u Montinjiu le Mecu u Mozelu, oko 40 kilometara od mesta na kojem su se prvi put sreli. Novinari su organizovali njihov ponovni susret u staračkom domu i rekli Robinsu da je njegova Žanin živa i da ga čeka. Čim su se videli zagrlili su se i dugo posmatrali u oči, preneo je "Dejli mejl".

Prava ljubav

Youtube Printscreen

Prava ljubav, Foto: Youtube Printscreen

- Uvek sam te voleo. Nikada nisi izašla iz mog srca – rekao je Robins.

- Rekao je da me voli. Toliko sam razumela – rekla je Žanin novinarima.

Pročitajte još:

Robins je onda izvadio njenu fotografiju iz mlađih dana i pokazao joj. Žanin ga je potom upitala zašto nije došao ranije da je vidi.

- Uvek sam mislila na njega, nadajući se da će doći. Volela bih da jeste – ponovila je ona.

- Znaš kako je to, kad se oženiš, posle toga više nije isto – odgovorio je on.

Bivši par proveo je nekoliko sati zajedno pre nego što je Robins otišao na proslavu godišnjice u Normandiji. Robins i Žanin, sada oboje udovci, obećali su jedno drugom da će se ponovo sresti.

- Žanin, volim te devojko – rekao je Robins sa suzama u očima, nakon čega su se poljubili, prvi put nakon 75 godina.

Ukleta kuća

Youtube printscreen