Hitler
printscreen YouTube
Hitler

printscreen YouTube

Hitler, Foto: printscreen YouTube


Hitler je takođe nameravao da Sovjetski Savez pretvori u niz komesarijata Trećeg rajha, čime bi pobedio Crvenu armiju.

Zigfrid Kaše, nemački ambasador u fašističkoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, imenovan je za budućeg rajhskomesara za područja koja bi obuhvatala severnu i centralnu Rusiju, sve do Urala.

Osim toga, baltičke države i okrug Baku takođe bi pripali Rajhu.

Nacisti

Shutterstock

Nacisti, Foto: Shutterstock

Volf-Hajnrih fon Heldorf, general SS-a i šef berlinske policije koji je postao bogat tako što je iznuđivao imovinu Jevrejima sredinom tridesetih godina 20. veka, bio je zadužen za porobljavanje i proterivanje stanovnika .

Nacisti su pretpostavljali da Sovjetski Savez ne bi bio u potpunosti poražen vojnim sredstvima, čak i nakon osvajanja prestonice i velikih gradova, pa su planirali da stvore granicu koja bi značila da bi Sovjetski Savez izgubio 86 odsto naftnih resursa.

Nacisti su planirali da, nakon osvajanja evropskog dela SSSR-a, azijski deo pretvore u niz "bezazlenih republika".
U budućnosti, osvojene teritorije u Rusiji, Ukrajini i drugim delovima SSSR-a, trebalo je da kolonizuju nemački doseljenici ili lokalne manjine.

Hitler je naredio da se više nikada ne dopusti stvaranje ikakve ruske države istočno od granice kojom se SSSR-u otimaju naftna polja.

Ratna mašinerija Adolfa Hitlera zakazala je u borbi protiv Slovena, koje je toliko prezirao i ovo je ostao samo još jedan nesotvareni plan.

Pročitajte još: