brada
Shutterstock
brada

Shutterstock

brada, Foto: Shutterstock

Već nekoliko godina brade su u modi i to ne bilo kakve nego one negovane i pomno uređene.

Pročitajte još:

Postoje dokazi da su se brade razvile upravo kako bi muškarcima pomogle da lakše osvoje partnerku ali osim te uloge, brade imaju zdravstvene koristi.

Priroda je muškarcima podarila moćan štit koji žene nemaju - reč je o bradi. Ona muškarce štiti od opekotina, sunca, alergena i bora. Ali, samo ako se redovito čisti i neguje. Brada znatno doprinosi da muškarac izgleda dominantnije i ozbiljnije.

brada

Shutterstock

brada, Foto: Shutterstock

Prva prednost brade jeste UV faktor. Istraživanja pokazuju da brada zaustavlja čak 95 odsto štetnih zračenja, zavisno od gustine dlake. Kako bi izvukli najbolje od svoje brade muškarci bi trebalo da bradu pravilno neguju, što mogu sami ili se prepustiti rukama frizera.

Dlaka brade ima čvrsti i gusti koren koji služi kao odlična potpora tkivu kože što znači da muškarci imaju manje bora nego žene. Brada ih štiti i od ostalih spoljnih uticaja, poput hladnoće ili topline, što takođe doprinosi manjem stvaranju bora. Mladolik izgled garantuje i činjenica da leti uvek imaju UV zaštitu na sebi, i to u obliku brade.

brada

Shutterstock

brada, Foto: Shutterstock

Ako je brada gusta, posebno na vratu, ona greje i štiti od ledenog vazduha, stoga može sprečiti bol u grlu i prehlade. Brkovi pak štite od alergija tako što blokiraju ulaz alergena u nos stoga su pluća bolje zaštićena od potencijalno opasnih čestica.

Preporučujemo: