Patrolne šape
Shutterstock
Patrolne šape

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Decu je potrebno motivisati i podsticati da od najranijeg detinjstva čitaju, misle i istražuju svet oko sebe kako bi se pravilno razvili kao osobe i zato nikada nije greška kupiti im knjigu na poklon. Knjige, različitih tipova i tematika, su nedvosmisleno čovekov najbolji prijatelj jer toliko mnogo daju, a opet ne traže gotovo ništa za uzvrat. One su posebno bitne za mladu osobu, dok se ona razvija i spoznaje kako samu sebe tako i svet oko nje. Dobra knjiga je tu da zaintrigira i motiviše, odnosno da oplemeni čoveka bio on ili ona u svojim najranijim godinama ili u poznom dobu.

Zašto su knjige važne?

Knjige stvaraju tople emocionalne veze između odraslih i dece kada zajedno čitaju knjige. Knjige, kao na primer one iz edicije Patrolne šape koje su neke od trenutno najbpopularnijih danas, pomažu deci da razviju osnovne jezičke veštine i prošire vokabular - mnogo više nego bilo koji drugi medij, što je veoma bitno, pogotovo u današnjem digitalnom dobu kada su deca od najranijih godina pod uticajem mobilnih telefona, tableta i ličnih računara. Knjige su interaktivne; one zahtevaju da deca razmišljaju. Knjige fikcije i nefikcije proširuju našu svest. Daju nam nove načine razmišljanja i nove ideje. One proširuju naš univerzum izvan vremena i mesta i nadahnjuju naše originalne misli.

Knjige razvijaju veštine kritičkog razmišljanja. Knjigu čita pojedinac. Nema pesme smeha ili muzičkog partitura koji emocionalno pobuđuje čitaočevu reakciju. Vi sami odlučujete šta mislite o knjizi i njenom sadržaju, a da se niko ne naginje preko ramena i govori vam kako treba da razmišljate. Knjige razvijaju i neguju dečiju maštu, proširujući njihov svet. Slikovnice uvode malu decu u svet umetnosti i književnosti. Knjige podstiču dečiju senzornu svest, pomažući deci da vide, čuju, ukusu, osete i miris na zamišljenom nivou. Knjige podstiču našu maštu, nadahnjujući kreativnost.

Patrolne šape na klik od vas!

Patrolne šape

Shutterstock

Foto: Shutterstock

U potpunosi razumejući važnost knjiga za razvitak najmlađih, Knjige na dlanu su napravile sjajnu ponudu za sve roditelje, rođake ili prijatelje koji žele da iznenade njima dragu mladu osobu i veliki izbog knjiga iz edicije Patrolne šape. Tu su knjige sa klasičnim pričama poput Maršaj stiže u pomoć i Uvek spremni, zatim različite mozgalice koje će naterati vaše najmlađe da uključe i pravilno razvijaju svoje vijuge uz Spremni da brojimo, Timski rad, Junaci na 4 šape, pa sve do sjajnih bojanki kroz koje vaša deca mogu na najbolji način da izraze svoju kreativnost - Baš smo moćan tim i Av-av misija, kao i mnogo toga još!

Kao što svaka generacija ima svoje predstavnike i heroje, tako su i Patrolne šape danas sinonim za opšte popularan fenomen među namlađima. I zato obradujte svoje najmlađe i najmilije poručivanjem knjige u samo nekoliko klikova, nikada lakše, brže i bezbednije! Sve što je potrebno jeste da izaberete knijgu koju želite, unesete sve potrebne podatke o naručiocu kao i mestu na koju knjiga treba da bude isporučena i jednim klikom platite i gotovo! Sve ovo možete obaviti u online knjižari Knjige na dlanu dok čekate u redu u banci, pošti, dok šetate marketom ili ste na pauzi.