U DREVNOJ SPARTI NIJE BILO LENJIH LJUDI! Momci šetali POTPUNO GOLI da pokažu svoje snažno telo! Oni bez mišića KAŽNJAVANI su SUROVO! (VIDEO)

Drevna Sparta nalazila se u regiji poznatoj kao Lakonija, na jugoistoku Peloponeza. Čak i danas, magija ovog grada-države zaokuplja maštu ljudi.

Kralj Leonida, Sparta
Kralj Leonida, Sparta, Foto: Printscreen/Youtube

Legendarna Termopilska bitka u kojoj su, posle žestoke borbe, Persijanci pod vođstvom kralja Kserksa pobedili vojsku spartanskog kralja Leonide završila se na današnji dan 480. pre nove ere. Iako su Persijanci na kraju izvojevali pobedu, ipak su Spartanci i njihov vođa Leonida bili ti koji su ušli u legendu i o kojima se i danas govori.

Drevna Sparta nalazila se u regiji poznatoj kao Lakonija, na jugoistoku Peloponeza. Čak i danas, magija ovog grada-države zaokuplja maštu ljudi.

Otac sijamskih bliznakinja očajan: Ako se hirurški razdvoje, jedna ne bi preživela. Ako se ne razdvoje... Nemoguća odluka! (VIDEO)

AUTOR: BBC/ Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 07.08.2019. 16:38 Lekari nemaju optimistične prognoze Sijamske bliznakinje, Foto: Youtube Printscreen Otac devojčica, sijamskih bliznakinja, našao se pred jednim od najtežih izbora na svetu. Ibrahima Ndiaje iz Senegala je otac šestoro dece, između ostalog i sijamskih bliznakinja, Marijeme i Ndeje.

Spartancima nije bilo nimalo lako. Jednostavan način života, politička stabilnost, strog obrazovni sistem i “proizvodnja” najboljih ratnika u celoj Grčkoj, neki od razloga zbog kojih su se Sparti divili i drugi gradovi-države ali, sa stanovišta savremenog čoveka, naročito interesantan deluje jedan običaj koji je u suštini imao ideju suzbijanja lenjosti menju stanovništvom.

IZDAHNULA NA MAJČINIM RUKAMA Roditelji gledali kako joj ajkula odgriza nogu! Plivala ka njima bez ruke, a pored nje u vodi bio MAMAC (VIDEO)

Naime, spartanski ratnici morali su da budu snažni i uvek spremni. To je naročito važilo za mlade muškarce koji su bili na obuci. Prema pisanju istoričara Elijana, spartanski zakon zahtevao je od mladića da povremeno šetaju potpuno goli u javnosti, kako bi svako mogao da oceni snagu njihovog tela.

Društvene mreže se USIJALE zbog ove fotografije! Tajno se dodiruju, a kad vidite kako... (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/N.M. DATUM I VREME: 07.08.2019. 14:08 Mnogim ljudima "zabranjena ljubav" donosi posebno uzbuđenje, što neizbežno dovodi do povređivanja drugih osoba koje za tu aferu ne znaju. Par, Foto: Facebook printscreen Skrivanje i "tajni signali" donose ljubavnicima poseban adrenalin - toliko da oni često i u prisustvu drugih osoba žele da pokažu svoju strast.

VIŠE OD 30 GODINA LETUJE U GRČKOJ Dragan napisao status o odlasku na more i raspametio Srbiju! Svi su u šoku zbog ovih reči - tako istinitih! (FOTO)

Te “kontrole” izvođene su na svakih deset dana. Od Spartanaca se očekivalo da izgledaju zdravo i snažno. Ako bi stariji procenili da ratnici izgledaju “mlitavo”, da su gojazni ili, ne daj Bože, i jedno i drugo, bili bi pretučeni i kažnjeni uskraćivanjem hrane ili progonom da žive u divljini i sami brinu o sebi u određenom vremenskom periodu.

Na taj način suzbijala se lenjost i održavao ratnički duh i spremnost da u bilo kom trenutku daju maksimim.

ZA ONAJ SVET Pored kovčega ostavljaju predmete od kojih PROLAZI JEZA! Ovi običaji nisu za svakoga

ZA OVO STE POSLEDNJI PUT ČULI IZ BAJKE U Vrbasu pronađen mač - u kamenu! Arheolozi utvrdili da datira iz srednjeg veka

FBI NEĆE VIŠE DA ĆUTI! Otkrivena prava istina o Hitleru, organizovali su mu beg samo da ne bi pao u ruke Rusima! Evo gde je sahranjen! (VIDEO)

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi