Mesec
Tanjug/ Jaroslav Pap
Mesec

Tanjug/ Jaroslav Pap

Mesec, Foto: Tanjug/ Jaroslav Pap

U vreme mladog Meseca dobro je krenuti u nešto novo, u ovoj fazi mesec deluje podsticajno za bilo kakva pokretanja. Mlad Mesec daje pojačanu intuiciju, što može biti vrlo korisno kada treba doneti neku odluku.

Ovo je i vreme kada je povoljno krenuti s odbacivanjem loših i štetnih navika. Treba imati u vidu da je dan kada nastupa mlad Mesec period kada statična energija prelazi u aktivnu, pa dolazi do pojačane osetljivosti.

Da biste iskoristili sve čari Mladog Meseca, pogotovo što je on u Blizancima, ove 3 stvari obavezno morate da uradite:

Posadite seme

Ne moramo biti stručnjaci za biljne kulture i ne treba da težimo veličanstvenom engleskom vrtu, ali možemo da posadimo seme i uzgajamo cveće, začine ili povrće, u zavisnosti od naše želje i slobodnog prostora. Svaki korak shvatite ozbiljno i projektujte na tlo svoje nade i snove.

devojka, mesec, nebo, zvezde

shutterstock

Foto: shutterstock

Neka svako seme koje stavite u tlo deluje kao san, nešto što želite da ostvarite. Budući da to seme ne može da nikne odmah, bićete primorani da budete strpljivi. Seme zahteva odgovarajuću negu, baš kao i vi. Negujte ga hranljivim materijama, dajte mu vode i ljubavi. Svima nam je potrebna voda, ljubav i hrana, pa zamislite seme kao svoju potencijalnu budućnost. Ono će da raste i razvija se, baš kao i vi!

Uživajte u moći izbora

Mlad Mesec u Blizancima nije običan mesec - nudi izbor, dualnost. Možete sami birati svoju percepciju. Kada se mladi Mesec izdiže na nebu to je nevidljivo za oko, a potencijal koji imate u sebi deluje na gotovo identičan način.

Pun mesec u Meksiku

EPA/FRANCISCO GUASCO

Foto: EPA/FRANCISCO GUASCO

Mlad Mesec je nevidljiv, ali vaš um ima sposobnost da sve vidi. Koristite um da "vidite" nevidljivi mesec. Skoncentirišite se na viziju savršenog života, na isti način na koji biste mogli da zamislite kako bi izgledao taj prelepi Mesec, kada biste mogle da ga vidite.

Blizanci nude dualnost. Prazninu ispunite lepotom i nadom. Možete odabrati da budete pozitivni i da se uzdignete ili možete da izaberete mrak. Budite mudri!

Slušajte meditativne zvuke

Pronađite neku mirnu melodiju, nešto što možete da slušate u pozadiinu, a da ne morate da gledate u ekran. To možete učiniti i sa audio knjigom.

Dajte sebi vremena da samo mirno sedite, kako biste mogli nesmetano slušati opuštajuće zvuke. Možda biste želeli da pronađete vođenu meditaciju kako biste uživali u večeri, noćnom nebu ili samom mesecu. Zatvorite oči i dopustite zvuku da vas odvede...