Pranje prozora
Foto: Shutterstock.com
Pranje prozora

Foto: Shutterstock.com

Pranje prozora, Foto: Foto: Shutterstock.com

Većina ljudi danas svakodnevno koristi antibakterijske vlažne maramice, ali mnogi nisu svesni da ih u određenim situacijama koriste pogrešno.


Koristite ih za više od jedne stvari

Nemojte ih bacati u WC

Na nekim maramicama piše da mogu da se bacaju u WC šolju, ali razmislite pre nego što to učinte jer je ipak možda bolje da ih bacite u kantu. Vlažne maramice su deblje od toalet papira i ne raspadaju se lako, te mogu da se zaglave u cevima i da zapuše WC.

Toalet WC

Shutterstock

Toalet WC, Foto: Shutterstock

Njima čistite ekran mobilnog telefona

Nemojte da ih koristite kada im istekne rok trajanja

Verovatno ste primetili da na svakom pakovanju postoji rok trajanja. Ako kojim slučajem taj rok na maramicama ne postoji, ne biste smeli da ih koristite dve godine nakon kupovine jer mogu da izgube miris.

deca, igračke, dečak i devojčica

shutterstock

deca, igračke, dečak i devojčica, Foto: shutterstock

Nemojte da koristite za dečje igračke ili posude za kućne ljubimce

Dečje vlažne maramice imaju blaže sastojke pa nisu toliko štetne ako ih dete kojim slučajem stavi u usta, za razliku od ovih za površine. Zato izbegavajte da ih koristite za posude za hranu za kućne ljubimce i oko dečjih igračaka. Pune su hemikalija koje ostanu na površinama preko kojih pređete njima. Svaki predmet koji dete ili životinja može da stavi u usta, treba očistiti nehemijskom mešavinom na vodenoj bazi kako biste bili sigurni.

Nemojte ih koristiti za drvene površine

Ovaj tip maramica može da ošteti drvene površine jer porozno drvo može da upije tečnost iz maramica i na taj način ga možete uništiti tako što će ostati mrlje. I to je još jedan od razloga zašto bi trebalo da pročitate ono što piše na etiketi. Postoje određene vlažne maramice koje su namenjene isključivo drvenim površinama pa pripazite na to prilikom kupovine.