Emanuel Makron
Profimedia
Emanuel Makron

Profimedia

Emanuel Makron, Foto: Profimedia

*Vreme u Evropi ponovo šokira

*Uprkos vrelom talasu koji je nedavno zatekao građane Evrope, juče i danas stižu nova neprijatna iznenađenja

*U Srbiji se polako "vraća" leto

 

Na Materhornu, jednom od najviših vrhova italijanskih Alpa čija je nadmorska visina 4.478 metara, jutros je palo 30 centimetara snega, a bilo ga je i na severozapadu Italije, na Monte Fraiteve na 2.702 metra nadmorske visine, prenose mediji u regionu.

Pročitajte još:

Italijanski meteorološki portal 3Bmeteo objavio je prognozu u kojoj je predvideo obilnu kišu i oluje širom te zemlje tokom današnjeg dana, sa najavom jako hladnog vazduha koji će na visokim područjima doneti sneg neuobičajen za ovo doba godine.

Prognozirali su sneg za zapad Alpa, a prema fotografijama koje je Severe Weather Europe objavio na Facebooku, prognoza je bila tačna.

Takođe, u medije je dospela informacija o velikom nevremenu koje je u nedelju pogodilo francuski region Overnja-Rona-Alpi, gde je padao grad veličine skoro teniskih loptica, a zabeležen je i rekordan broj munja.

Meteorološki zavod je dan pre toga izdao narandžasto upozorenje za celu zemlju, a ovaj francuski region, koji se nalazi na granici sa Italijom i Švajcarskom, najviše je pogođen nevremenom.

Na društvenim mrežama pojavili su se brojni snimci i fotografije, a na jednoj od njih vidi se bazen koji izgleda kao da ključa, zbog krupnog grada koji je padao u vodu.

Ovo nevreme je rekordno i po broju munja - zabeleženo je čak 73.700, uglavnom preko regiona Overnja-Rona-Alpi, prenosi Raša tudej pozivajući se na francuske medije.