DA LI STE ČULI ZA "ULJE 4 LOPOVA"? Magične kapljice ove kombinacije sastojaka čini čuda vašem organizmu!

Čim su lopovi podelili recept, obešeni su zbog krađe...

Ulje
Ulje, Foto: prinstcreen

U stanju je da uništi preko 90% svih patogenih bakterija u vazduhu.

Godine 1413. epidemija kuge zahvatila je Francusku. Četiri lopova, iskorištavajući situaciju da se obogate, opljačkali su bolesne i mrtve. U nekom trenutku muškarci su zarobljeni. Kraljevski sud zapretio je da će ih žive spaliti, ako ne otkriju tajnu, zašto se oni nikada nisu zarazili, a ipak su dotakli bolesne ljude. Lopovi su priznali da su ranije radili kao trgovci parfemima i egzotičnim začinima. Zbog epidemije, zemlja je prestala da trguje i oni su morali da traže novi način preživljavanja. Koristeći svoje znanje o lekovitim začinima, kreirali su recept za neobično esencijalno ulje. Dovoljno je bilo da ulje stavite na ruke, stopala, slepoočnice, uši i oko usta da biste se zaštitili od ove opasne infekcije. Čim su lopovi podelili recept, obešeni su zbog krađe. Međutim, francuski lekari koristili su neobičnu mešavinu za lečenje žrtava.

Lopov ulje: šta ima u njemu?

To su pet popularnih vrsta ulja: ulje klinčića, limunovo ulje, eukaliptusovo ulje, ulje ruzmarina, cimet. Ovih pet ulja zajedno daju neverovatan efekat. Ulje klinčića sadrži komponentu eugenol koja ima snažna antibakterijska, anestetska, anti-upalna i antiseptička svojstva. Limunovo ulje sa antibakterijskim, antiseptičkim, antifungalnim, antivirusnim i antistresnim svojstvima. Ulje eukaliptusa pokazalo je vrlo dobre efekte u borbi protiv respiratornih bolesti. Uz to, ulje inhibira rast bakterija i gljivica, sprečava viruse gripa. Ruzmarinovo ulje ima veoma visoku antibakterijsku efikasnost. Cimetov ulje je divna mera u borbi protiv raznih oblika gljivica i bakterija, ubija čak i one bakterije koje su rezistentne na antibiotike.

Zamislite šta će se dogoditi ako sva svojstva ovih ulja kombinujemo u jednoj bočici?

Sastojci:

Limunovo ulje 35 kapi, ulje klinčića 40 kapi, ulje cimeta 20 kapi, ulje eukaliptusa 15 kapi, ulje ruzmarina 10 kapi.

Uzmite bocu od 5 ml (to je oko 85 kapi) ili veću i pomešajte sva ulja. Dobijenu smesu treba čuvati na hladnom osenčanom mestu.

Ulje lopova: načini upotrebe

Za probavni sistem

Dodajte jednu kap lopovskog ulja u bocu sa vodom i pijte tokom dana. Na ovaj način ćete ojačati imunitet i očistiti probavni sistem.

Za glavobolju

Uzmite jednu kap ulja i nanesite je na mesto iznad gornje usne. Bol će brzo prestati.

Grlobolja

2-3 kapi pomešajte sa kašikom vode i ispirajte usta i grlo.

Za rane

Nanesite 1-3 kapi oko rane i ubrzaćete zaceljivanje i sprečiti infekciju.

Za površinsku dezinfekciju

Dodajte 1 kap ulja u 15 ml vode. Na površinama kao što su sofe, prostirke, dušeci, ventilacioni otvori, biljke itd.

Za vlaženje tela

Pomešajte kap lopovskog ulja sa 4 kapi avokadovog ulja i dobićete odličan hidratantni preparat.

Za miris

Lopov ulje se može dodati prolikom pranja (pomešajte jednu kap sa 30 ml vode).

Jedan od najboljih načina za korišćenje ulja je dodavanje 15 kapi u aroma lampu. Aromatični miris očistiće vazduh, ojačati pluća i sinuse, doneti dobro raspoloženje i poboljšati koncentraciju.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi