IZBEGAVAJTE OVE NAMIRNICE Luk nije jedini krivac za neprijatan zadah, pazite šta jedete

Mlečni proizvodi su puni šećera, a kada jedete puno takvih proizvoda, oni mogu izazvati puno neželjenih mirisa u ustima

zadah
zadah, Foto: Shutterstock

Postoje značajni trenuci u životu kada želite da ostavite dobar utisak na osobu koja se nalazi blizu vas. Na primer, na razgovoru za posao ili prvom sastanku sa simpatijom sigurno ne želite da imate neprijatan zadah iz usta. Zato obratite pažnju na namirnice koje ne bi trebalo da jedete i pijete pre takvih događaja. 

Beli i crni luk

Snažni mirisi belog luka dugo se zadržavaju u našim ustima i vrlo je teško rešiti ih se. Beli luk sadrži sumpor koji može da uđe u krvotok nakon jela i da izlazi kroz pluća, zbog čega mnogi osećaju miris luka u svojim ustima danima nakon njegove konzumacije. Njemu je vrlo blizak i crni luk koji takođe sadrži sumporna jedinjenja koja vam danima mogu uzrokovati loš zadah.

Kafa
Kafa, Foto: Shutterstock, ilustracija

Kafa

Iako je mnogima ovo svakodnevni napitak, posebno pre napornog radnog dana, nemojte kafu piti direktno pre nekog važnog razgovora ili sastanka. Ona ima snažan miris koji ostaje  u ustima. Možete kafu zameniti zelenim čajem.

Alkohol

Alkohol dehidrira naše telo, a usput smanjuje nivo pljuvačke zbog čega usta ostaju suva i savršena za skupljanje bakterija.

Sir

Mlečni proizvodi su puni šećera, a kada jedete puno takvih proizvoda, oni mogu izazvati puno neželjenih mirisa u ustima. Osim sira, u ovu grupu spadaju i mleko i jogurt.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi