NA OVIM MESTIMA LOPOVI PRVO TRAŽE NOVAC Teško je odbraniti se od provalnika, ali nemojte biti naivni

Ispod dušeka, tepiha, u prljavom vešu, knjigama ili ladicama… Koje god od ovih mesta da izaberete za čuvanje novca, možete biti sasvim sigurni da će ih lopovi “provaliti” i pronaći.

Lopov
Lopov, Foto: promo

Malo je verovatno da ćete lopove uspeti da nadmudrite, pošto će im verovatno pasti na pamet da ušteđevinu traže baš na mestima koja se vama čine vrlo neobičnim. Što je još gore, verovatno će je i pronaći, sa obzirom na to da još uviek ima ljudi koji odlučuju za “sakrivanje” para po kući, umesto za štednju u banci koja je, bez sumnje, najsigurnija opcija za čuvanje novca.

Ako se ipak odlučite da novac držite u kući, postoje mesta na koja ga nikako nemojte ostavljati jer ćete bez njega, ako se lopovi pojave, sasvim sigurno i ostati.

Lopov
Lopov, Foto: Shutterstock

Ispod dušeka

Dušek na krevetu je jedno od prvih mesta koje će se naći na udaru lopova, a i postalo je “klasika” pa će i oni koji se ovim “poslom” ne bave, sasvim sigurno potragu započeti odavde.

Kućni sef

Potpuno je svejedno da li je sef veliki ili mali, da li ima šifru, katanac ili ključ. Čak iako je pričvršćen za zid ili nameštaj, nije garancija da će to sprečiti lopove. Suština je u tome da je on potpuno beskoristan ako može da se odnese iz kuće ili stana.

Ormarići, ladice…

Čak iako novac u ovakvim komadima nameštaja držite pod ključem, lopovi su dobro opremljeni svim potrebnim alatima, ali i vrlo izverzirani u obijanju brava.

Zlato, bogatstvo, novac
Zlato, bogatstvo, novac, Foto: Shutterstock, ilustracija

Stare kese, novčanici, tašne…

Kese nisu prva stvar od koje se kreće u potragu za novcem, ali može da bude od koristi lopovima da ga iznesu iz stana. Najsretnije rešenje nisu ni stare tašne i novčanici, jer im nije nikakav problem da ih pregledaju, izvrnu sve postave i pogledaju u džepićima. Možda se ipak, nešto, u njima i nađe.

Iza slike ili ispod lampe

Ovo su više filmski predlozi za čuvanje novca, ali u realnosti nisu najbolja ideja. Na ovakvim mestima se ne može sakriti previše novčanica, jer će izgledati upadljivo, a da bi se pregledala potrebno je samo oboriti lampu ili pomeriti sliku.

Zakopano blago

Mala je verovatnoća da će dvorište biti mesto za potragu za novcem, a mala je verovatnoća i da će ga neko u nemu skrivati. Ako je pak to opcija, rupa je možda najbolja ideja, ali i ovo rešenje ima nedostataka: lako se zaboravi gde se nalazi, novac može da pokisne, a njime može da se pozabavi i kućni ljubimac.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi