Lopov
promo
Lopov

promo

Lopov, Foto: promo

Ako se ipak odlučite da novac držite u kući, postoje mesta na koja ga nikako nemojte ostavljati jer ćete bez njega, ako se lopovi pojave, sasvim sigurno i ostati.

Lopov

Shutterstock

Lopov, Foto: Shutterstock

Ispod dušeka

Dušek na krevetu je jedno od prvih mesta koje će se naći na udaru lopova, a i postalo je “klasika” pa će i oni koji se ovim “poslom” ne bave, sasvim sigurno potragu započeti odavde.

Kućni sef

Potpuno je svejedno da li je sef veliki ili mali, da li ima šifru, katanac ili ključ. Čak iako je pričvršćen za zid ili nameštaj, nije garancija da će to sprečiti lopove. Suština je u tome da je on potpuno beskoristan ako može da se odnese iz kuće ili stana.

Ormarići, ladice…

Zlato, bogatstvo, novac

Shutterstock, ilustracija

Zlato, bogatstvo, novac, Foto: Shutterstock, ilustracija

Stare kese, novčanici, tašne…

Kese nisu prva stvar od koje se kreće u potragu za novcem, ali može da bude od koristi lopovima da ga iznesu iz stana. Najsretnije rešenje nisu ni stare tašne i novčanici, jer im nije nikakav problem da ih pregledaju, izvrnu sve postave i pogledaju u džepićima. Možda se ipak, nešto, u njima i nađe.

Iza slike ili ispod lampe

Ovo su više filmski predlozi za čuvanje novca, ali u realnosti nisu najbolja ideja. Na ovakvim mestima se ne može sakriti previše novčanica, jer će izgledati upadljivo, a da bi se pregledala potrebno je samo oboriti lampu ili pomeriti sliku.

Zakopano blago

Mala je verovatnoća da će dvorište biti mesto za potragu za novcem, a mala je verovatnoća i da će ga neko u nemu skrivati. Ako je pak to opcija, rupa je možda najbolja ideja, ali i ovo rešenje ima nedostataka: lako se zaboravi gde se nalazi, novac može da pokisne, a njime može da se pozabavi i kućni ljubimac.