seks, masturbacija, masturbiranje, samozadovoljavanje
Shutterstock
seks, masturbacija, masturbiranje, samozadovoljavanje

Shutterstock

Ilustracija: Shutterstock

- Mi želimo da znamo koliko ovaj kurs košta i jesu li za to bila korišćena studentska sredstva - rekla je Katrin Kraus, predstavnica konzervativnog studentskog udruženja RCDS za dnevnik Neue Westfaelische.

Studentsko udruženje RCDS, koje je tesno povezano s Hrišćansko-demokratskom unijom (CDU), govori o "lošem vicu" i smatra da je ovim kursem sprečen normalan pristup jednoj ozbiljnoj temi.

Kurs masturbacije, koji je namenjen ženama i transrodnim osobama, održava se u sklopu tematske nedelje "Društvo. Moć. Pol" koje organiziuje lokalni ogranak studentske grupe AStA, tradicionalno politički levo orijentisane organizacije studenata nemačkih univerziteta.

Tečaj bi trebalo da bude održan u nedelju, a sastoji se od dva dela "teoretskog i praktičnog". Mesto održavanja je saopšteno samo učesnicima. Pritom bi, kako se objašnjava, trebalo da budu analizirani društveni aspekti masturbacije kao što je stid, ali bi trebalo da budu i isprobane "posebne tehnike" masturbacije. Prema Facebook stranici AStA-e Bielefeld, tečaj je odavno popunjen.

RCDS smatra da ovakvi tečajevi ne smeju da budu finansirani novcem studenata. AStA se delom finansira i iz studentskih taksi koje plaćaju svi studenti.