Imanje
prinstcreen
Imanje, Foto: prinstcreen

Samo nekoliko minuta udaljeno do Palate invalida i zvanične rezidencije francuskog premijera, a nedaleko od nekadašnje kuće Iv Sen Lorana, ogromano, ali potpuno zapušteno imanje u srcu Pariza, bilo je prazno više od 30 godina.

Radovi na obnovi napuštenog imanja u najprestižnijem delu Pariza, koje je nedavno prodato za 35 miliona evra, obustavljeni su jer je u podrumu vile otkriven leš za koji se pretpostavlja da tu leži više od 30 godina.

Imanje je u januaru prodato na aukciji koja je trajala manje od 15 minuta. Kupac, Žan-Bernar Lafonta, platio je imanje 35,1 milion evra, gotovo šest puta više od početne cene.

Lafonta, bivši direktor francuske investicione kompanije „Vendel“, a sada direktor vlastite industrijske holding grupe, još u februaru je otpočeo radove da svojoj novostečenoj imovini, koja je pod zaštitom države, vrati bivšu slavu.

Međutim, radnici su u podrumu vile pronašli leš i to je potpuno obustavilo radove. Kako su na telu otkrivene rane, polomljene kosti i posekotine od noža, policija je otvorila istragu o ubistvu.

„Radi se o čoveku bez stalnog prebivališta koji je imao problema sa alkoholom“, rekao je za Mond izvor iz policije, kako prenosi Gardijan.

Novi vlasnik je odbio da komentariše ovaj slučaj za koji se tek nedavno saznalo, a radovi na napuštenom imanju trebalo bi da budu nastavljeni od jeseni.

PROČITAJTE JOŠ