Kralj Gustaf sa Vladimirom Putinom
Wikimedia commons
Kralj Gustaf sa Vladimirom Putinom

Wikimedia commons

Kralj Gustaf sa Vladimirom Putinom, Foto: Wikimedia commons

Kako je saopšteno, kraljevi unuci će zadržati titule princ ili princeza i vojvoda ili vojvotkinja, ali neće obavljati kraljevske dužnosti, prenosi CNN.

BBC navodi da ova odluka znači da unuci Karla Gustava, starosti od jedne do pet godina, više neće primati godišnji "džeparac", apanažu koji se članovima kraljevske porodice isplaćuje iz budžeta.

PROČITAJ JOŠ:

Odluka se ne odnosi na dvoje dece švedske prestolonaslednice, princeze Viktorije, na princezu Estelu i njenog mlađeg brata, princa Oskara.

Roditelji petoro dece isključene iz kraljevskih dužnosti, princ Karl Filip i njegova supruga princeza Sofija, kao i princeza Madlen i njen suprug Kristofer O''Nil, pozdravili su kraljevu odluku na društvenim mrežama.

Princeza Madlen napisala je na Instagramu da ova promena "daje priliku deci da oblikuju sopstvene živote kao privatne osobe".

Njen brat, princ Karl Filip, napisao je na toj društvenoj mreži da njegova deca sada imaju mogućnost "slobodnijih izbora u životu".

Posle najnovijih vesti sa Kosova, srpski ministar odbrane odlučio da reaguje!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 07.10.2019. 23:08 Ministar odbrane u Vladi Srbije Aleksandar Vulin izjavio je za Alo.rs da je Aljbin Kurti posvetio život stvaranju tzv. velike Albanije. Foto: Tanjug/Jovo Mamula "Kada god pomislim da Šiptare ne može da predvodi veći ološ oni me demantuju.

Švedska kraljevska porodica postala je 1980. godine prva koja je promenila pravila nasleđivanja, tako da je naslednik trona prvorođeno dete, bez obzira na pol.

BONUS VIDEO: