Konobarica
Stock-photo
Konobarica

Stock-photo

Konobarica, Foto: Stock-photo

Emili Bauer radi u restoranu "Red Huk Sifud end Bar" u San Antoniju. Posle samo dve nedelje na poslu, našla se u prilično užurbanoj smeni, kada je morala da pokrije sve stolove u restoranu, piše "Independent".

U razgovoru za televizijsku stanicu "Kens 5", Emili je objasnila da je uslužila gosta i izvinila se što nije mogla da ubrza uslugu.

- Rekao je: "Razumem". Takođe, spomenuo je da je držao restoran i da zna koliko je teško raditi kao konobar. Rekao je: "Samo otkažite sve i donesite mi račun", poslušala sam - kaže Emili.

Tek nakon što je gost napustio restoran, Bauer je primetila da je dobila izdašan bakšiš, od 2.000 dolara, za koji je čovek rekao da je božićni poklon i nagrada za sav njen trud.

- Samo sam otvorila račun i počela da plačem. Rekla sam: "O bože! Moja deca, sve ću potrošiti na decu. Nikada nisam bila u situaciji da se razmećem novcem u vreme praznika - dodala je ona.

Međutim, žena je tada saznala da restoran nije u mogućnosti da obradi napojnicu i isplati joj novac, jer ne mogu da prihvate sume veće od 500 dolara. Mediji prenose da su ljudi predložili da konobarici isplate četiri odvojene sume, međutim restoran je odbio rekavši da to nije validno. Uznemirena Bauer sada želi da sugeriše restoranu da svojim kupcima jasno stave do znanja da sve napojnice veće od 500 dolara neće biti prihvaćene.

- Ne mislim da je naša odgovornost, kao konobara, da kažemo: "O, ne možete da mi date bakšiš, žao mi je" ili da postoji ograničenje. Ako je to slučaj, onda neka to napišu na računu - kaže Emili.

Ona je ubrzo saznala da je čovek koji joj je dao bakšiš kontaktirao restoran, razočaran zbog toga što novac nije stigao do nje. Međutim, nije ostavio nikakve podatke kako bi mogla da mu se zahvali.

Nakon toga, otkriveno je i da je njegova kreditna kartica odbijena, što je restoran kasnije potvrdio na svom Fejsbuk profilu koji je bio pun negativnih komentara.

Emili je tada odlučila da se obrati ljudima na mrežama, da prestanu da kritikuju restoran i da joj je šef dodelio 2.000 dolara kao božićni poklon, kao i da ceni svu pomoć koju je dobila od medija i podršku na mrežama, ali da, nažalost, nije moglo mnogo da se učini.

Pročitajte još: