PO DANAŠNJIM MERILIMA BIO BI MILIJARDER Konačno otkriveno na koji način je Hitler zarađivao ogromne pare! Nisu Jevreji bili jedini prihod!

Iako se Adolf Hitler, vođa Nacističke partije, koji je 1933. postao nemački kancelar, navodno, gnušao materijalizma, on je bio licemer koji je, zapravo, uživao u novcu i najviše se brinuo za sebe.

Adolf Hitler
Adolf Hitler, Foto: Printscreen/Youtube

 

Kada bi se vratio sa bilo kog putovanja u inostranstvo, njegovi koferi bi bili puni švajcarskih franaka i dolara, dragog kamenja i nakita, odnosno poklonima od njegovih brojnih podržavalaca, ponajviše preduzetnika i aristokrata, a priča se da ga je čak i Staljin finansirao.

Početkom dvadesetih godina prošlog veka, ovi darovi su počeli da vrede još više zbog inflacije. Taj novac Hitler je iskoristio da podrži svoju partiju koju je tretirao kao svoju privatnu firmu.

Osim toga, Asocijacija nemačkih industrijalista Rajha je uspostavila „Pokret Adolfa Hitlera“ za koji je svaki poslodavac davao doprinos na godišnjoj bazi- a sav novac je uzimao lično on. Taj pokret je dobijao i do 100 miliona maraka godišnje, što bi u današnje vreme bilo oko 640 miliona dolara.

Nemačka industrija, koja je zarađivala dosta, ponajviše od naoružanja, praktično je plaćala sve Hitlerove hirove i luksuzan način života. Prema današnjim standardima, on je bio milijarder.

Trošio je milione i milione maraka na slike i umetnine od kojih su mnoge otete od bogatih Jevreja, a skupljao je i goblene i antički nameštaj.

 

Vlasništvo nad izdavačkom kućom Eher je bilo još jedan od izvora Hitlerovih prihoda. Pri kraju rata, Eher je imao sredstva vredna 600 miliona maraka, što bi danas bilo oko 8,5 milijardi dolara. Ova firma nije plaćala apsolutno ništa za porez, zahvaljujući Hitlerovom ukazu iz 1940. godine.

Takođe, Hitlerova knjiga „Mein Kampf“ (Moja borba) je prodata u nekoliko miliona kopija posle 1934. godine. On je godišnje zarađivao negde između 1,5 i 2 miliona maraka (6-8 miliona današnjih dolara), a u 1944. godini se na njegovom računu nalazilo 5,5 miliona maraka, što bi danas bilo oko 22 miliona dolara!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi