Kraljica Elizabeta Druga
AP/Daniel Lealolivas
Kraljica Elizabeta Druga

AP/Daniel Lealolivas

 Foto: AP/Daniel Lealolivas

Hleb je jedna od najstarijih pripremljenih namirnica na svetu. Rezani hleb, međutim, postoji manje od jednog veka. Prvi komercijalno rezani hlebovi proizvedeni su 6. jula 1928. godine u  državi Mizuri, koristeći mašinu koju je izumeo Oto Roveder.

Međutim,da li ste znali šta je, tačnije ko je stariji od rezanog hleba? Verovali ili ne, engleska kraljica Elizabeta II. Rođena je  26.aprila 1926.godine.Možda se pitate kako je moguće da neko tako dugo živi?

Iako ima 94 godine, kraljica Elizabeta je u veoma dobroj kondiciji. Jede jednostavnu hranu koja se svakodnevno menja.Nekoliko njenih omiljenih vrsta hrane uključuju ribu sa roštilja (navodno ribu ima sa gotovo svakim obrokom), sezonsko voće i povrće i proteine poput piletine sa roštilja.

Takođe voli dobru šolju čaja a i kad tad popije džin. Kraljica se ne pridržava samo stroge rutine kada su obroci u pitanju, njen svakodnevni život je niz zadataka. Disciplinovala je da se budi svakog dana u 8:30 ujutro u isto vreme i jede doručak praćen opuštajućom kupkom. Pre nego što krene da se brine  svojim kraljevskim dužnostima, kraljica Elizabeta pročita novine i posluša radio kako bila u korak sa svetskim događajima.

Još jedan faktor koji doprinosi dugoj, zdravoj vladavini kraljice Elizabete je činjenica da je ona uvek radila i odbija da se povuče sve dok ne bude mogla da izvršava svoje kraljevske dužnosti. Govorila je da rad može pomoći kako u fizičkom tako i u mentalnom zdravlju. Iako je sigurno da kraljica Elizabeta neće živeti večno, za sada  čini najbolje što može za svoju porodicu, kao i svoju zemlju.

Da podsetimo, njen muž princ Filip sa kojim je dugih 76 godina u braku, rođen je 1921 i u junu je napunio 99 godina.

Pročitajte još:

Komentari (2)

SRB-in

08.11.2020 09:54

Zlo od zene zato i zivi 100god baksuzi ne umiru tako lako kao i njen odvratni muz

Vera

08.11.2020 15:30

@SRB-in - Cemu tolika mrznja? Zbog cega si toliko nezadovoljan svojim zivotom, pa izlivas bes na osobu koja ti nista nazao nije ucinila u zivotu samo zbog toga sto je dugo pozivela?