NEKI EVENTUALNO PRIČAJU U SNU Kada vidite šta ovaj čovek radi dok spava, zapanjićete se! "Budan ovo ne mogu, lekari kažu da koristim drugu stranu mozga!" (VIDEO)

Ne seća se ničega!

Čovek koji crta u snu
Čovek koji crta u snu, Foto: Youtube Printscreen

*Prvi put mu se desilo sa četiri godine

*Od tada drži papir i pribor za crtanje kraj kreveta

*Pati od jakih migrena, mnogo spava

 

Li Hedvin je od detinjstva žvrljao po zidovima. Vremenom su mu crteži postajali sve složeniji, pa je sa samo 15 godina crtao realistične portrete Meril Monro. Najzanimljivije od svega je što se nije sećao da je bilo šta nacrtao, jer je to radio u snu.

Za svoju čudnu sposobnost saznao je sa četiri godine kada je prvi put crtao u snu. Od tada, pored kreveta uvek ostavlja olovku i papir kako bi, kada mu u snu naiđe inspiracija, pribor bio spreman.

Ovaj jedinstveni umetnik pati od jakih migrena, tako da veći deo dana prespava, što ide u prilog ostvarivanju njegove umetnosti. Čak je u jednom intervjuu priznao: "Moja dela su užasna kada ih crtam budan."

NA UDARU BEOGRAD, SVILAJNAC, KOPAONIK! Očekuju se ZEMLJOTRESI U SRBIJI, a razlog je bizaran!

Za 20 godina Li je stvorio više od 600 slika i crteža, a neke od njih otkupili su i Donald Tramp i iluzionista Daren Braun.

Mesečarenje i pričanje u snu relativno su često pojava, ali primeri crtanja u snu znatno su ređi. Šta se krije iza ove neobične pojave?

Stručnjaci kažu da ljudi mesečare kada postoji neusklađenost u mozgu spavača: njegov racionalni deo spava, dok je limbički sistem, koji kontroliše osećanja, budan.

- Možda je ovo objašnjenje Lijevog umetničkog izražavanja, kaže Peni Luis - sa Univerziteta Kardif u Velsu.

EVO ŠTA SE DESILO ZA 50 GODINA! Otac i sin su pronašli bocu sa porukom iz 1969. godine i uspeli da nađu njenog autora!

U video snimku u kojem govori o svojoj neobičnoj sklonosti Li je otkrio i da je mnogo puta bio "izučavan", te da su lekari otkrili da u snu za crtanje koristi drugu stranu mozga.

BONUS VIDEO: Bili smo u "karton sitiju" ispod Pančevačkog mosta

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi