Krema protiv bora Pond's Rejuveness
Printscreen
Krema protiv bora Pond's Rejuveness

Printscreen

Krema protiv bora Pond's Rejuveness, Foto: Printscreen

Žena je naručila kremu protiv bora Pond's Rejuveness iz Meksika, a nakon što je upotrebila, završila je na Hitnoj. Pokazalo se da krema sadrži metil-živu, otrovno jedinjenje.

Pročitajte još:

Žena iz Kalifornije završila je u komi nakon što je počela koristiti kremu za lice protiv bora, za koju se pokazalo da je zaražena živom. Ona se javila u Hitnu nakon što je primetila da teško govori, te da oseća ukočenost u licu i rukama i da otežano hoda, a nakon što su lekari ispitali nekoliko kozmetičkih proizvoda koje koristi, utvrdili su da jedna krema sadrži metil-živu, posebno toksični oblik žive.

Ovo je prvi slučaj trovanja živom nakon upotrebe te kreme za lice, izvestilo je Ministarstvo zdravlja okruga Sakramento.

Krema protiv bora Pond's Rejuveness

Printscreen

Krema protiv bora Pond's Rejuveness, Foto: Printscreen

Krema je poznata pod nazivom Pond's Rejuveness i prodaje se u Meksiku, a 47-godišnjakinja je nabavila preko prijatelja. Prema rezultatima istrage, živa u kremu nije dospela tokom procesa proizvodnje u Pondu, nego je dodata kasnije, no nejasno je je li to bilo greškom, ili je neko živu u kremu dodao namerno.

Zna se, naime, da živa može zaustaviti proizvodnju kožnog pigmenta melanina, te tako posvetliti kožu, odnosno ukloniti mrlje od starenja.

Ivan nije mogao da veruje kakvu je poruku dobio i iz kog mesta!

AUTOR: Glas Podrinja/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 20.09.2019. 23:28 Mali čivijaški genijalci u petak su na Čivijadi pustili helijumske balone. Baloni, Foto: Youtube printscreen Mali čivijaški genijalci u petak su na Čivijadi pustili helijumske balone sa porukama prijateljstva u kojima su naveli zašto treba posetiti Šabac.

Inače, ljudi mogu imati male količine žive u krvi, do 5 mikrograma po litru, dok je udeo žive kod spomenute žene bio daleko viši, odnosno viša od 2600 mg/L, izvestili su iz lokalne informativne agencije. Njeno se stanje pogoršalo nakon što je hospitalizovana, pa iz Ministarstva zdravlja upozoravaju ljude da ne koriste slične kreme za kožu uvezene iz Meksika.

BONUS VIDEO: Gori automobil na Pupinovom mostu!