NAJČUVANIJA TAJNA KRALJA ALEKSANDRA ZALEDILA JE SRBE Kad je ubijen, sve je izašlo na videlo! Godinama je krio šta nosi na grudima!

Još nije poznata simbolika.

Kralj Aleksandar i Luj Bartu
Kralj Aleksandar i Luj Bartu, Foto: Youtube/Printscreen

 

* Prvi jugoslovenski kralj Aleksandar Karađorđević imao je preko grudi istetoviranog krunisanog orla

* Izgled ove ptice bio je sličan germanskim heraldičkim motivima sa pruskih plemićkih grbova,

* Ipak, nije bio identičan u velikoj meri

Tetovaža kralja Aleksandra prikazivala je jednoglavog orla široko raširenih krila, sa mačem u jednom i šarom u drugoj kandži. Iznad orla nalazila se kruna nalik onoj Svetog rimskog carstva.

Kao što se nije znalo da postoji, tako se sa sigurnošću ne zna ni koja joj je bila simbolika, kao ni kraljeva motivacija da se istetovira i to preko celih grudi.

Da li će Srbija ponovo postati kraljevina: SRBIJA POSTAJE KRALJEVINA?! Skupština poništava odluku iz 1945. svetski mediji izveštavaće o istorijskom događaju

Srpska vojska
Srpska vojska, Foto: Printscreen/Youtube

To nije bila retkost među vladarima onog vremena (na primer, i car Nikolaj II Romanov bio je tetoviran), ali izbor simbola je neobičan naročito ako se ima na umu da je upravo Aleksandar vodio pobedonosni rat koji je označio kraj nemačkog carstva čiji je ovo bio simbol.

Zato je, istoričari se slažu, tetovaža nastala ili pre Prvog svetskog rata, u kraljevim mlađim danima, ili nakon, ali u čast njegovog venčanja sa kraljicom Marijom, rumunskom princezom iz doma Hoencolern-Zigmaringena.

Pogledajte šta su naši preci nosili kao poklon za slavu i u čemu mi danas grešimo!

AUTOR: Istorijski zabavnik/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 09.11.2019. 19:33 Sezona slava, posle Božića, najvažnijeg porodičnog praznika kod Srba, u punom je jeku. Ovo je vreme kada okupljamo svoje najmilije i sa njima slavimo zaštitnika doma i porodice.

Orao je inače drevni simbol moći - sa njim su prikazivani i Zevs i Juputer, a u hrišćanstvu je simbol Jovana Bogoslova.

BONUS VIDEO: Čudo u Manastiru Tumane

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi