DA LI BISTE IMALI HRABROSTI? Mnogi prolaznici ne znaju o čemu se radi, gledaju u čudu: U Japanu predstavljeni providni javni toaleti (VIDEO)

Arhitekta kaže kako ovakvi javni WC-i imaju dve prednosti, bez ulaska u toalet možete proveriti koliko je čist i iz daleka vidite je li slobodan za upotrebu ili je neko već unutra. Također, njihova svrha može biti i dekorativna. Kako su postavljeni u parkovima i noću osvijetljeni, ovi toaleti služe za osvjetljavanje te kao dekoracija jer izgledaju kao veliki fenjeri.

Providni toalet
Providni toalet, Foto: PrintscreenYoutube

Japanski arhitekta Šigeru Ban je dizajnirao providne javne toalete koji su šokirali mnoge građane Tokija.

Da li biste koristili ovakav toalet?

Ukupan broj glasova: 0

  • Da, bilo bi to zanimljivo: 0% (0)
  • Ne, nikako: 0% (0)

Naime, u centru Tokija su se pojavili javni toaleti od stakla, potpuno providni. Mnogi prolaznici ne znaju o čemu se radi, pa se nisu usudili obaviti nuždu na tom mestu, jer smatraju da će kompromitovati svoju intimu. Ipak, intime u njima postoji zahvaljujući pametnim staklima koja se zatamne čim neko uđe u wc i zaključa vrata. Kad se vrata otključaju, staklo ponovo postaje providno.

Arhitekt kaže kako ovakvi javni WC-i imaju dve prednosti, bez ulaska u toalet možete proveriti koliko je čist i iz daleka vidite da li je slobodan za upotrebu ili je neko već unutra. Takođe, njihova svrha može biti i dekorativna. Kako su postavljeni u parkovima i noću osvijetljeni, ovi toaleti služe za osvetljavanje te kao dekoracija jer izgledaju kao veliki fenjeri.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi