Blago
screenshoot/Youtube
Blago

screenshoot/Youtube

Blago, Foto: screenshoot/Youtube

Pol Rainard (44) se rasplakao kada je zajedno sa najboljim prijateljem Majklom Gvinenom (52) naišao na pravi "ćup sa blagom" 29. oktobra.

Njih dvojica su na livadi u blizini Balikasla u Severnoj Irskoj, pronašli gomilu od 84 zlatnih novčića koji datiraju još iz 1500-ih, piše britanski "Metro".

PROČITAJ JOŠ:

Stručnjaci su rekli Polu, da jedan ultra retki novčić sa likom Henrija Osmog - sam košta 5.000 funti.

A tu je i jedan iz 1546. godine kada je vladao kralj dečak Edvard Šesti, koji bi mogao da vredi do 3.000 funti.

Pol i Majkl su bili na odmoru kod jednog prijatelja farmera, kada ih je zamolio da mu pomognu u pronalaženju venčanog prstena koji je ispustio na jednom od njegovih polja.

U početku su našli samo novčić od pet penija i potkovicu - pre nego što je inženjer za osvetljenje Pol Rajnard bukvalno našao blago.

- Ovo je trenutak o kome smo sanjali! - rekao je Pol prijatelju.

Tiče se parkiranja, a uskoro stupa na snagu! Stanite negde "na minut" i lupiće vas debelo po džepu!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 15.11.2019. 20:12 - 15.11.2019. 20:40 Stižu super-kamere koje će sve da snimaju! Saobraćajna policija, Foto: Alo!/Nenad Vujanović Zamenik gradonačelnika je dodao da je izdat nalog da se posebno kažnjava bahato parkiranje. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić podržao je bicikliste koji su juče protestovali u Vasinoj ulici, ali i najavio novi vid borbe protiv bahatih vozača od januara 2020.godine.

- Bio je to neverovatan osećaj - poput proveravanja brojeva lutrije i saznanja da ste pogodili džekpot. Drhtao sam. Još uvek ne mogu da verujem - rekao je Rajnard, inače otac dvoje dece.

Kovanice trenutno procenjuju u Muzeju u Alsteru, ali stručnjaci su rekli da ova gomila novčića možda vredi više od 100.000 funti.

Što se tiče prstena, on je i dalje negde izgubljen na livadi.

BONUS VIDEO: