"OVO U 26 GODINA KARIJERE NIKAD NISAM VIDEO" Iz bazena spasili ogromnog monstruma kojeg su paraziti hteli živog da pojedu (FOTO)

Organizacija za lov i zaštitu zmija u Australiji spasila je pitona koji je sasvim bio prekriven krpeljima. Jadnu su životinju pronašli u bazenu gde je najverovatnije pokušavala da utopi sve te krpelje.

Džinovski piton
Džinovski piton, Foto: Youtube printscreen

 Na svojoj stranici na Facebooku organizacija Gold Koust and Brizbejn Snejk Katčer objavila je više fotografija i snimaka pitona vrste Morelia spilota. U prvom videu vidi se gmizavac, za kojeg je odmah bilo jasno da nešto nije u redu, kako prekriven parazitima pluta u bazenu u australskom gradu Gold Koust u Kvinslendu, piše BBC.

  Odmah su pozvani stručnjaci koji su uklonili zmiju i prevezli je u veterinarsku kliniku. Veterinari su uklonili čak 513 krpelja,ali očekuju da će se zmija oporaviti.

 

 

 Toni Haris, koji je ulovio zmiju, za BBC je rekao kako misli da je piton krpelje pokušavao da utopi u bazenu:

- Očito mu je bilo jako teško i neugodno. Cela glava bila mu je natečena i prekrivena parazitima koji su se hranili na njemu - rekao je i dodao da je uklanjanje krpelja delovalo kao da u ruci ‘držite vrećicu kuglica koje se mrdaju’.

Nije toliko neuobičajeno da se krpelji uhvate na zmije u divljini,ali obično se radi o malom broju, nekoliko komada. Međutim, ovako veliki broj krpelja ukazuje da je zmija već bila bolesna, možda zbog visokih temperatura i suše, rekao je Brajn Fraj, profesor na Univerzitetu Kvinsland.

 - Životinja je očigledno jako patila i bila je loše kad joj je prirodni imunitet tako pao. Sumnjam da bi preživjela da je sad nismo izvadili i pomogli joj- rekao je.

Toni Haris, iz australske udruženja koja spašava zmije, rekao je da u 26 godina karijere nikad nije doživeo ništa ni slično ovome.

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi