Džinovski piton
Youtube printscreen
Džinovski piton

Youtube printscreen

Džinovski piton, Foto: Youtube printscreen

 Na svojoj stranici na Facebooku organizacija Gold Koust and Brizbejn Snejk Katčer objavila je više fotografija i snimaka pitona vrste Morelia spilota. U prvom videu vidi se gmizavac, za kojeg je odmah bilo jasno da nešto nije u redu, kako prekriven parazitima pluta u bazenu u australskom gradu Gold Koust u Kvinslendu, piše BBC.

  Odmah su pozvani stručnjaci koji su uklonili zmiju i prevezli je u veterinarsku kliniku. Veterinari su uklonili čak 513 krpelja,ali očekuju da će se zmija oporaviti.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

 Toni Haris, koji je ulovio zmiju, za BBC je rekao kako misli da je piton krpelje pokušavao da utopi u bazenu:

- Očito mu je bilo jako teško i neugodno. Cela glava bila mu je natečena i prekrivena parazitima koji su se hranili na njemu - rekao je i dodao da je uklanjanje krpelja delovalo kao da u ruci ‘držite vrećicu kuglica koje se mrdaju’.

Nije toliko neuobičajeno da se krpelji uhvate na zmije u divljini,ali obično se radi o malom broju, nekoliko komada. Međutim, ovako veliki broj krpelja ukazuje da je zmija već bila bolesna, možda zbog visokih temperatura i suše, rekao je Brajn Fraj, profesor na Univerzitetu Kvinsland.

 - Životinja je očigledno jako patila i bila je loše kad joj je prirodni imunitet tako pao. Sumnjam da bi preživjela da je sad nismo izvadili i pomogli joj- rekao je.

Toni Haris, iz australske udruženja koja spašava zmije, rekao je da u 26 godina karijere nikad nije doživeo ništa ni slično ovome.