Igor Vorotinov
Sherburne County Jail
Igor Vorotinov

Sherburne County Jail

Igor Vorotinov, Foto: Sherburne County Jail

 

Američki FBI nedavno je, nakon tri godine potere, uhvatio čoveka koji je još pre osam godina lažirao smrt, uzeo dva miliona dolara od osiguranja i godinama živeo kao kralj u Moldaviji. Za ovu prevaru saznali su 2013. godine, a optužnicu protiv Igora Vorotinova (54) podigli su 2015. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Pronađeno telo

Iz američkog tužilaštva potvrđeno je da je Vorotinov prebačen iz Moldavije u Minesotu. Porodica Vorotinov skovala je opaki plan 2010. godine, kad je Igor uplatio polisu životnog osiguranja i pola godine posle se razveo od supruge Irine. Samo godinu nakon toga, u moldavskom selu pronađeno je telo pored kojeg su bile putne isprave na ime Igora Vorotinova. Takođe, na podu je bio ključ njegove hotelske sobe.

Moldavske vlasti pozvale su Irinu Vorotinovu da dođe na istok Evrope i identifikuje bivšeg supruga. Identifikacija je uspela i Irina se vratila u Sjedinjene Američke Države sa urnom, prenosi Avaz.ba.

Odmah nakon sahrane, Irina je otišla u osiguravajuću kuću, odakle je podigla dva miliona dolara, koji su joj pripali nakon Igorove smrti. Novac je prebačen na bankovne račune u Švajcarskoj i Moldaviji koji su bili na ime njihovog sina.

Dolar Dolari Novac Leti Rasipanje novcem dolarima

Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Lažno ime

U junu 2013. godine, u FBI je stigla dojava da u Moldaviji živi čovek koji je lažirao svoju smrt i uzeo novac od osiguranja. Amerikanci se nisu raspitivali kod porodice o čemu se radi nego su lukavo sačekali sina Alkona Vorotinova da stigne u Ameriku i već na aerodromu pretražili njegov računar. Na žalost varalica, vrlo brzo su naišli na sveže fotografije Alkona i njegovog oca.

U sklopu istrage proverili su i pepeo koji se nalazio u urni i testiranjima zaključili da ne pripada Vorotinovu. Alkon je na kraju priznao da mu otac pod lažnim imenom živi u Moldaviji i Ukrajini. Prevarantska porodica mora osiguravajućoj kući da vrati više od dva miliona dolara.

Irina (51) je priznala krivicu pa je osuđena po dve tačke optužnice i služi trogodišnju zatvorsku kaznu. Alkon (28) je takođe priznao krivicu, pa je osuđen na uslovnu kaznu.

 

Njegov advokat je istakao da je mladić shvatio šta se dešava tek godinu dana nakon navodne smrti oca, prenosi foxnews.com.

Igorovo preliminarno saslušanej treba da se obavi ove nedelje. Njegov advokat nije bio dostupan za komentar.

 

 

Komentari (2)

nedjo

27.11.2018 00:01

kakav zanimljiv tip

Zvrk

27.11.2018 17:35

Naravučenje ovog teksta je da nikada, ali nikada ne kradi pare od većih lopuža nego što si ti. A pogotovu ne pričaj o tome zavidnom svetu.