Operacija
Alo!/Marko Đoković
Operacija

Alo!/Marko Đoković

Operacija, Foto: Alo!/Marko Đoković

Majka žene je rekla da je primetila da je nakit počeo da nestaje iz njihove kuće, ali nije imala pojma da ih je ćerka progutala.

Rekla je da je njena ćerka dobila kovanice iz prodavnice svog brata i dodala da je pitati o predmetima koji nedostaju.

PROČITAJ JOŠ:

Doktori su rekli da su predmeti uglavnom napravljeni od bakra i mesinga, ali da je u njenom stomaku bilo i skupog zlatnog nakita.

Doktor Sidarta Bisvas, šef hirurškog odeljenja u medicinskom koledžu i bolnici vlade Rampurhat, rekao je da je pacijent "emancipovan' i da ne može da jede hranu.

Njen albumin i hemoglobin bili su toliko niski da nismo mogli da obavimo operaciju odmah.

„Njeno stanje je bilo toliko kritično da joj je trebalo najmanje pet jedinica krvi. Nije mogla čak ni fizički da unosi hranu, tako da smo morali da joj veštački ubacujemo hranu kroz usta", ispričao je doktor.

Tek kada se stabilizovala, odlučili su da je operišu.

"Da smo je operisali ranije, ona ne bi preživela", rekao je Bisvas.

Operacija je trajala skoro sat i petnaest minuta i lekari su uspešno uklonili veliki komad metala i nakit iz njenog stomaka. Čudan i redak poremećaj u kom ljudi jedu oštre metalne predmete i druge nesvarljive stvari naziva se Akufažija.

To je psihološki poremećaj koji karakteriše apetit za supstance koje su uglavnom nehranljive, kao što su led, kosa, papir, suvi zid ili boja, oštri predmeti, metal, kamenje, zemlja, staklo, fekalije i kreda.

BONUS VIDEO: