Daunov sindrom, usvajanje
Printskrin
Daunov sindrom, usvajanje

Printskrin

Daunov sindrom, usvajanje, Foto: Printskrin

 

* Devojčlcu zbog Daunovog sindroma niko nije hteo da usvoji

* Luka je oduvek hteo da ima porodicu iako je homoseksualac i devojčicine poteškoće u razvoju mu nisu predstavljale problem 

* Godinama volontirao u napuljskoj crkvoi gde je dosta radio sa osobama sa invalidtetom 

Devojčicu Albu, koja ima Daunov sindrom, niko nije žeeo da usvoji i odbilo ju je čak 20 porodica, Luka Trapanes odlučio je da joj pruži dom. 

Luka iz Napulja za sebe kaže da je homoseksualac i katolik, a često u televizijskim emisijama govori o usvajanju u homoseksualnoj populaciji. Tvrdi da jednomesečnu Albu nije usvojio zbog toga, već zbog svoje želje da ima porodicu. 

 

Kako kaže, u detinjstvu je njegov najbolji prijatelj oboleo od karcinoma pa je svestan da će skrb o Albi biti drugačija, no spreman je na sve.

"Kad sam imao 14 godina, moj najbolji prijatelj saznao je da ima karcinom u terminalnoj fazi. Odlučio sam da ga neću napustiti, išao sam s njim u bolnicu i pomagao mu sa problemima. Bio sam tu kad god mu je trebao - rekao je za BBC.

S prijateljem je ostao do kraja.

"Iako smo bili deca, obojica smo bili svesni tragične situacije", rekao je i dodao da je zbog Dijegove smrti shvatio što znači živeti s bolešću.

Pročitajte još:

Počeo je da volontira u napuljskoj crkvi, pomažući bolesnima i deci s invaliditetom. Planirao je da bude sveštenik, ali shvatio je da od toga neće biti ništa kad se zaljubio u drugog muškarca. Napustio je crkvu, a s tim muškarcem je bio u vezi 11 godina.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Ma poi andrò in vacanza anche io????#Procida #estate2019 #Alba #maldischiena

A post shared by Luca Trapanese (@trapaluca) on Aug 20, 2019 at 10:24am PDT

 

Razmišljali su o zajedničkom usvajanju deteta, a nakon što su prekinuli, Luka je i dalje imao tu želju. Nakon što se 2017. godine promenio zakon, nakon čega je odlučeno da homoseksualci mogu usvajati decu, Luka je odlučio da aplicira. Nije odustao ni kad su mu rekli da će dobiti dete s poteškoćama u razvoju ili bolešću. Iste godine su mu javili da Alba, koja je tad imala samo 30 dana, traži dom.

Odmah je pristao, a kako kaže, čim ju je uzeo u naručje, prihvatio ju je kao svoju ćerku.

- Sad se sve vrti oko nje - rekao je i dodao da je ponosan što joj je otac.

Koji je vaš stav o tome da homoseksualci usvajaju decu? Mislite li da mogu da vode brigu o deci kao i normalne porodice? Kakav je vaš stav o usvajanju dece sa invaliditetom i drugim poteškoćama u razvoju? 

Bonus video: Postavljanje dečijih fotografija na društvene mreže: Da li smo upoznati sa rizicima takvog čina?

 

Komentari (1)

Suza

26.09.2019 20:51

U čemu je razlika kada su usvojitelji u pitanju???? Ja ovde samo vidim ljubav divnog čoveka prema prelepoj devojčici , koja bi zbog predrasuda pri usvajanju, svoj život provela u nekoj ustanovi.