PADA VIŠEDECENIJSKI ZAKON Emirati ukidaju najveći tabu u istoriji!

Abu Dabi, konzervativni glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, ukida svoj sistem dozvola za nabavku alkohola, pošto je Dubai više puta ublažio svoje propise da podstakne prodaju i turizam u jeku tekuće pandemije korona virusa.

Dubai, more, luksuz, putovanje
Dubai, more, luksuz, putovanje, Foto: Shutterstock, ilustracija

Odeljenje za kulturu i turizam Emirata objavilo je nove propise u cirkularnoj noti datiranoj prošle nedelje upućenoj distributerima i prodavnicama alkohola, ali izuzev toga nije dalje objavljivalo tu odluku.

Prethodno su pojedinci morali da imaju dozvolu da kupuju, prenose ili drže alkohol u svom domu. Novi propisi izgleda da samo određuju starosnu granicu od 21 godine i traže od kupaca da konzumiraju pića u privatnim domovima ili na drugim mestima gde je to dozvoljeno, kao što su barovi.

Alkohol, koktel, piće. žurka, proslava
Alkohol, koktel, piće. žurka, proslava, Foto: Shutterstock, ilustracija

„Želimo da objavimo ukidanje dozvola za alkohol za pojedince“, navodi se u cirkularnom pismu.

Abu Dabi kao i drugi veliki grad Emirata Dubai, ima barove i hotele i druga mesta gde se služe kupci bez provere da li imaju dozvolu ili pitanja osobe o veroispovesti. Ali Abu Dabi je dugo bio konzervativniji od Dubaija.

Eliminisanje dozvola takođe znači da se dekriminalizuje posedovanje alkohola, mada Emirati imaju strogu politiku koja ne toleriše vožnju u pijanom stanju ili pijanstvo u javnosti.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi