PRESTOLONASLEDNIK IMA STILA Dok čeka krunu, princ Čarls počeo da se bavi OVOM profesijom (VIDEO)

Britanski prestolonaslednik, princ Čarls, ikona je stila. Muški magazini  budućeg su kralja mnogo puta proglašavali najbolje odevenim muškarcem na svetu.

Kamila Parker i princ Čarls
Kamila Parker i princ Čarls, Foto: Shutterstock

Ne čudi što je 71-godišnji princ od Velsa odlučio na svoj način zagaziti u dizajnerske vode.

Svetu je danas predstavljena kolekcija Modern Artisan – 18 luksuznih odevnih predmeta, deset ženskih i osam muških od najkvalitetnijih prirodnih materijala, a sve napravljeno po načelima održivosti koji princ zagovara u svim područjima života.

Kada je odeća u pitanju, kako je sam rekao , njega užasava "brza moda", gde se odeća u ogromnim količinama kupuje i baca. Rekao je da on više voli popravljati i prepravljati nego bacati stvari iz ormara, a da je tako dokaz su i fotografije iz proteklih desetak godina na kojima se princa može uvek može videti u dva ista kaputa.

Kaputi, jakne, košulje i pantalone iz kolekcije nastali su kao deo projekta "Modern Artisan" koji je finansirala organizacija "The Prince’s Foundation" .  Ideja ove dugoročne saradnje je da se ojačaju tradicionalne veštine u proizvodnji odeće u Velikoj Britaniji.

Sva zarada od odevnih predmeta "napravljenih da traju celi život i duže" biće uložena u programe obrazovanja mladih ljudi u području tekstila .

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi