PRONAĐENA PIĆA NAMENJENA POSLEDNJEM RUSKOM CARU! Do Nikolaja Drugog nikada nisu stigla, a jedinstvena su jer se neka više ne proizvode! (VIDEO)

Tim ronilaca pronašao je na dnu Baltičkog mora 900 boca francuskog konjaka, namenjenih poslednjem ruskom caru, koje su se nalazile na transportnom brodu potopljenom od strane nemačke podmornice 1917. godine.

Konjak
Konjak, Foto: Printscreen/YouTube

Intrigantna priča počela je u maju 1917. godine kada je švedski brod "Kiros" isplovio za Petrograd, noseći 50 sanduka francuskog konjaka i još 15 sanduka likera. Primalac pošiljke bio je niko drugi nego car Nikolaj Drugi, koji je abdicirao sa prestola dva meseca ranije.

Rusija je i dalje formalno bila u ratu sa Nemačkim carstvom, pa je teret poslat iz Francuske na brodu koji je pripadao neutralnoj Švedskoj. "Kiros", međutim, nikada nije stigao na svoje odredište.

NAJJEZIVIJA OSVETA IKADA! Ljudima pripadne muka kada čuju šta je ovaj kralj uradio zbog ljubavi!

BRINULE SU SE O STARCIMA! Dve časne sestre se trudne vratile sa misionarskog putovanja! Bile su u svojim domovima i tamo imale se*sualne odnose!

Dok je prolazio pored ostrva Aland u Baltiku, presrela ga je nemačka podmornica "UC-58".

Prema tadašnjem ratnom zakonu, Nemci su optužili posadu za krijumčarenje ilegalnog proizvoda, naterali je da pređe na drugi brod, ali da pre toga potopi svoj 900 boca, sa najboljim i najkvalitetnijim francuskim pićima, završilo je na dnu mora.

Pre 20 godina olupina broda je pronađena, ali je tada bilo previše opasno zaroniti i pokušati vađenje tereta. Sada je, ipak, tim švedskih i islandskih ronilaca odlučio da pokuša i uspeo.

Brod
Brod, Foto: Printscreen/YouTube

Posle nekoliko godina priprema, konačno su krenuli u akciju na međunarodnom brodu "Dipsi vorker" (Deepsea Worker). Uz pomoć robota, konačno su uspeli da spasu oko 600 boca konjaka "De Haartman & Co" i 300 boca likera "Benediktin", prenosi RTS.

SUPER HEROJ DEMONSTRACIJA! Znakom "STOP" krenuo na policiju i postao hit na društvenim mrežama! Njegov čin predstavlja predskazanje! (FOTO)

Boce koje su izložili čine se da su netaknute. Neke od njih i dalje nose originalne voštane pečate i oznake.

"Važnost ovoga ne može da se dovoljno naglasi. Ne samo da je ovo retko otkriće, već je i deo istorije carske Rusije", saopštio je švedski tim.

Posebna pažnja je na likeru "Benediktin" koji se više ne proizvodi, a njegovog proizvođača, koji vuče korene od francuskih monaha, preuzeo je "Bakardi".

Bonus video - Požar kod Starog dvora!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi