Dete sa Daunovim sindromom, model
printscreen youtube
Dete sa Daunovim sindromom, model

printscreen youtube

Dete sa Daunovim sindromom, model, Foto: printscreen youtube

Devojčica sa Dauvnovim sindromom pobedila doktore koji su njenoj mami rekli da nikada neće živeti “normalan” život.

Roditelji Kare Braun bili su devastirani kada su joj lekari ispičali o nizu potencijalnih problema sa kojima bi mogla da se suoči u budućnosti.

Četvorogodišnja devojčica sa Dauvnovim sindromom opovrgla je lekare tako što je postala foto model!

Kari Braun je dijagnostikovana je trisomija 21 - genetski poremećaj izazvan prisustvom celog ili delom treće kopije hromozoma 21, što je najčešći oblik Daunovog sindroma – samo nekoliko sati nakon što se rodila.

Vest je bila potpuni šok za njene roditelje, Merin (37) i Dankana (40), pošto su im tokom 12-nedeljnog pregleda rekli da su šanse da njihovo dete ima Daunov sindrom male.

Kada su ipak lekari rekli da će se njihova ćerka potencijalno suočiti sa čitavim nizom zdravstvenih stanja, uključujući i srčane probleme, bili su slomljeni.

Ali mama Merin kaže da Kara prkosi predviđanjima ne samo time što je prohodala i počela da govori, već je postal I model za kataloge i kampanje.

Rekli su nam da ima Dauvnov sindrom, a zatim nabrojali sve medicinske probleme koje eventualno može da ima, poput problema sa srcem i crevima. Ništa od toga se nije desilo, srećom. Kada vam se tako predstavi dugačak spisak problema sa kojima će se vaše dete suočiti, vrlo je zastrašujuće.”

"Ali, Kara sada ima četiri i po godine i volela bih da se vratim unazad i kažem sebi da će sve biti u redu i da će biti neverovatna devojčica. Ponosna sam na nju."

Kara je sada uključena u kampanju „Daunrajt Amejzing“ kojom se edukuju babice i lekari da na osetljiv način prenesu vest roditeljima da njihovo dete ima Daunov sindrom.

Od tada je Kara dobila I agenta i pokupila plaćeni posao za odeću “Litl Grin Radikals”, kao i glavnu ulogu u kampanjama “Daunrajt Amejzing”.

Ona je čak postala slavna ličnost u lokalnom kraju, a Merin je rekla da se njena devojčica svakodnevno preoznaje na ulice od kada je počela da se bavi manekenstvom.

Vide sliku sebe u supermarketu i pokaže je. Uvek se smeška i maše svima. Jednom smo bili u prodavnici sladoleda i neka deca su je prepoznala i to je bilo zaista lepo”, kaže njena mama.